KPSS kalkıyor mu? (KPSS'ye yönelik tüm haberler) - tıkla öğren

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, son Bakanlar Kurulu toplantısında bakanlık çalışmaları ve Meclis'e sevk edilmek üzere hazırlanan yasa taslakları hakkında bilgi verdi. ÖSYM'nin yaptığı KPSS yerine tüm bakanlık ve devlet kurumları kendi ihtiyaçları için personel sınavı yapacak.

KPSS kalkıyor mu? (KPSS'ye yönelik tüm haberler) - tıkla öğren

Başbakan Erdoğan'ın verdiği talimat sonucunda KPSS kaldırılıyor. KPSS yerine tüm bakanlık ve devlet kurumları kendi ihtiyaçları için personel sınavı yapacak. KPSS'nin kaldırılmasının Anayasaya aykırı olduğunu vurgulayan Kamu- Sen İstanbul İl Başkanı Hanifi Bostan konuyu değerlendirdi.

Bostan Cumhuriyet'in haberine göre;  "KPSS'nin kalkması doğru değildir. Bu sınav memur adayları sınava girsin ve yeterlilik gösterenler memur olabilsin diye yapılıyor. Bu bir yarıştır. İçeriğinin değişmesi konuşulabilir ama kaldırılması söz konusu olamaz. En doğru ölçü budur. Başka türlü insanların performansını ölçemezsiniz. KPSS'nin kalkması demek hükümetin istediği kişilerin memur olması demektir. Bu Anayasal düzene karşı gelmek demektir. Hükümet memur sistemini öngörmektedir. Bu da her türlü kaosa, haksızlığa , zulme sebep olur. Bunların olmasının önüne de geçemezsiniz. Torpil, adam kayırma, haksızlılar baş gösterecek. Hükümetin bile bile anayasaya, insan haklarına aykırı bu yeni düzenlemeyi getirmesine kesinlikle karşıyız ve engellenmesi için her türlü yasal yola başvuracağız" açıklamasını yaptı.

SÖZLÜ SINAV DA YAPILABİLECEK
Bakanlıklar ve diğer kamu kurumlarının ÖSYM tarafından yapılan tek bir sınav ile personel alması dönemi sona erecek. Yapılan çalışmaya göre; merkezi sınav sistemi yerine tüm bakanlık ve kurumlara kendi ihtiyaçlarına göre alacakları personel için sınav yapma hakkı verilecek. Üzerinde çalışılan sisteme göre, her kurum alacağı personel için kendi sınavını açıklayacak. Alınacak personel için duyuru yapılacak. Başvuranlar, kurumun ihtiyaç duyduğu kadroya uygun soruların yer aldığı yazılı sınava girecek. Gerek duyulursa sözlü sınav da söz konusu olacak.

<< Önceki Haber KPSS kalkıyor mu? (KPSS'ye yönelik tüm haberler) - tıkla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER