Kaçırılan Türk pilotları yurda döndü

serbest bırakılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’yı taşıyan uçak İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

Kaçırılan Türk pilotlar yurda döndü

  • Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlar 2.5 ay sonra yurda döndü.
  • Pilotları Başbakan Erdoğan ve çok sayıda kişi karşıladı.
  • Pilotlar, esaret süresince kötü muamele görmediklerini söyledi.
Lübnan’da kaçırıldıktan yaklaşık 2,5 ay sonra serbest bırakılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’yı taşıyan uçak İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

Lübnan'da kaçırılan ve 71 gün sonra serbest bırakılan pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca, Atatürk Havalimanı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılandı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: ' GEÇMİŞ OLSUN'

Pilotlar Akpınar ile Ağca'nın bulunduğu özel uçak, saat 23.10'da Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Başbakan Erdoğan, pilotların aileleriyle birlikte aprona girerek, uçağın merdivenlerinin önüne geldi. Bu sırada alkışlar eşliğinde pilotlar Akpınar ve Ağca uçaktan indi. Erdoğan, pilotlara "geçmiş olsun" ve "hoşgeldiniz" derken, pilotlar ailelerine sarılarak hasret giderdi.  Uçağa girerek kısa bir süre içeride kalan Başbakan Erdoğan, pilotlar ve aileleri ile uçağın önünde bir süre görüştü.

THY’na ait uçakla Atatürk Havalimanı’na getirilen pilotlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başta olmak üzere pilot yakınları ve meslektaşlarından oluşan kalabalık bir protokol tarafından karşılandı.

'KÖTÜ MUAMELE GÖRMEDİK'

Karşılamanın ardından açıklama yapan pilot Murat Akpınar, "İlk 1 ay çok zordu. ilk 15 gün bir oda içerisinde tutulduk ve güneş yüzü görmedik. İki kez transfer edildik. Bu transferler kaçırılma olayı gibiydi; silahlı kişilerce yapıldı. İlk kaçırıldığımızda 1 hafta boyunca havalimanına çok yakın bir yerde tutulduk. Uçak sesi duyuyorduk...

Bizim oradan kaçmamız imkansızdı; bunu transferler esnasında fark ettik. Hayatımızı çok zorlaştıracaktı. Sağ kalmamızın tek yolu onlarla iyi geçinmekti ve öyle de oldu. Aralarından biri çocuğunun adını Murat koyacak. Biz onlar için çok şey ifade ettik. Bize asla kötü muamele yapılmadı. Kötü laf, darbe, şidet uygulanmadı. Böyle bir şey uygulansaydı emin olun buraya gelmezdik.

Başbakan'ıın evime yaptığı ziyaret, Cumhurbaşkanı'nın aileleri kabul etmesi bize dayanma gücü verdi. Bu bizi esir alanlar için de değerliydi. Buna göre bir değerlendirme yaptılar ve bu da bize dayanma gücü verdi. Biz dayandık, ailem dayandı ve Türk insanının yapması gerekeni yaptık. Devletin bizim yanımızda olduğunu biliyorduk. Allah herkesten razı olsun.

Sayın Başbakanımız gecenin bu saatine kadar bizi beklemiş. Olayı, başından beri takip ettiğini, biraz uzun sürdüğünü bildiğini söyledi. Daha sonra ayrıntılı görüşeceğiz...

Bizi kurtarmak için bir operasyon yapılmış olsaydı, 100'e yakın insan ölürdü. Bizi orada koruyan insanlar 100 kişinin üzerindeydi. Umudumu asla yitirmedim. Arkamda bu kadar insan var, neden yitireyim..." 

AĞCA'NIN EVİNDE BÜYÜK SEVİNÇ

Lübnan'da kaçırıldıktan 71 gün sonra serbest bırakılan Türk pilotların İstanbul'a ulaşmasının ardından Murat Ağca'nın Elazığ'daki baba evinde büyük sevinç yaşandı. Oğluyla telefonda konuştuktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan baba Ağca, çok mutlu olduğunu, aylarca bu günü beklediğini söyledi.

Anne Emine Ağca ise oğlunu kucaklayıp öpmek istediğini ifade etti.

<< Önceki Haber Kaçırılan Türk pilotları yurda döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER