Kadıköy'de kefenli IŞİD protestosu

Kadıköy’de toplanan grup, taşıdıkları kefene sarılı temsili cenazelerle IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto etti.

Kadıköy'de kefenli IŞİD protestosu

Kadıköy’de toplanan bir grup, ellerinde taşıdıkları kefene sarılı temsili cenazelerle IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto etti.

Aralarında HDP, İstanbul Kobane Dayanışması’nın da bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 300 kişi, saat 17.00’de Bahariye Caddesi üzerinde toplandı. Göstericiler, yanlarında getirdikleri ve üzerlerinde 'Türk, Kürt, Müslüman, Hristiyan, Yahudi, Alevi, Sünni, Ezidi, Sadece ölen insanlık' yazılı kefene sarılı temsili cenazeleri ellerine alarak yürüyüşe geçti. Boğa Heykeli önünde bir süre bekleyen eylemciler, cenazelerin üzerine karanfil bıraktı. Göstericiler daha sonra Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden iskeleye doğru yürümeye devam etti. Yol boyunca 'Kobani’de dövüşene savaşana bin selam', 'Her yer Kobani her yer direniş' şeklinde slogan attı. 

Yarım saat yürüyüşün ardından Kadıköy İskelesi’ne gelen grup adına burada basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, "Bu ülkeyi yönetenler, gerçek dışı söylemlerle algı operasyonları yapacaklarına burada ve tüm dünyada Kobani için ayağa kalkan milyonların taleplerine yanıt vermelidir. Taleplerimiz çok nettir, IŞİD’e yapılan her türlü destek kesilsin. Kobani halkının kendini savunabilmesi için yardım koridoru açılsın. Rojava’nın statüsü tanınsın. Savaş ve işgal tezkeresi geri çekilsin." denildi.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Kadıköy'de kefenli IŞİD protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER