Kamalak'tan Cumhurbaşkanlığı stratejisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde izleyecekleri stratejiyi açıklayacak...

Kamalak'tan Cumhurbaşkanlığı stratejisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl bir strateji izleyeceklerine ilişkin kararı Cumartesi günü teşkilatla yapacakları geniş kapsamlı toplantı sonrası açıklayacaklarını söyledi. 

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından Kaynaklar Birlik Otel’de iftar yemeği düzenlendi. Yemeğe genel başkan Mustafa Kamalak da katıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve iftar sonrası katılımcılara seslenen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, mübarek Ramazan ayı içinde olunduğunu hatırlattı. Daha sonra milli görüş düşüncesinin 45 yıllık tarihinden bahseden Kamalak, “Aklıselim sahibi güzel insanlar, siz aklınızın erdiği tarihten bu yana, işçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam diyen, henüz güvenoyu dahi almadan işçiye, memura yüzde 50 zam diyen milli görüş erlerinin iktidara geldiği başka bir hükümete rastladınız mı? Hayır. Ey mazlum milletler, ‘gelin kardeşlerim bir olalım’ diye bağıran milli görüş erlerinden başka bir ekibe tesadüf ettiniz mi?” diye sordu.

1996’da milli görüşün koalisyon hükümeti olarak iş başına geldiğini hatırlatan Kamalak, “Koalisyon hükümeti de olsa işbaşına gelir gelmez tüm insanlığı kurtuluşa davet edebilmek için başta mazlum kardeşlerimizle bir araya gelmenin mücadelesini verdik ve D-8’leri kurduk. İl başkanımız Ortadoğu’dan, Filistin’den bahsettiler. Aziz dostlarım, ağlamanın, sızlamanın, feryat etmenin hastayı iyileştirmek için deva olmayacağını biliyoruz. Biz biliyoruz ki küresel emperyalizm ancak ve ancak güçten anlar, kuvvetten anlar. Onu durdurabilmek için mazlum milletlerin, İslam aleminin bir olması bir araya gelmesi lazımdır. İşte milli görüş ve temsilcisi olan Saadet partimiz bunun mücadelesini vermektedir. Eğer D-8’ler 1997’den bu yana kuruluş amacına uygun bir gelişim gösterseydi şu anda Ortadoğu Allah aşkına ateş çemberi içinde mi olurdu? Müslümanlar düşmanlarının silahı ile birbirlerini katlederler miydi?” dedi. 

Kamalak, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde partilerinin takınacağı tavırla ilgili olarak, “Cumartesi günü tüm teşkilat mensuplarımızla bir toplantımız var. Teşkilat bizim gözbebeğimizdir. Oradan çıkan sonuca göre bir açıklama yapacağız” dedi.

CİHAN

 
<< Önceki Haber Kamalak'tan Cumhurbaşkanlığı stratejisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER