Karadenizli inadı ne dağ dinler ne de bayır!

Karadenizli inadı, yüzde 80 yamaç olan araziyi kivi bahçesi yaptırdı...

Karadenizli inadı ne dağ dinler ne de bayır!

  • Karadenizli inadı ile dağ bayır demedi, amacına ulaştı.
  • Eğimli yamaca kivi bahçesi yaptı.
  • Süleyman Bıyık: "Olmaz diyenler çok oldu. Fakat ben hiç yılmadım."

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde yüzde seksen meyilli arazisini kivi bahçesi yapan Süleyman Bıyık, ilçenin en büyük kivi bahçelerinden birisinin sahibi oldu. Üç dönüm arazi üzerine kurulan kivi bahçesi tam verime geçtiğinde 15 ton kivi toplanacak. 

Birçok kişinin yamaç bir arazide kivi bahçesi kurulamayacağını kendisine söylediğini belirten Süleyman Bıyık, zoru başarmanın mutluluğunu yaşadığını vurguladı. 2002 yılında fındık arazisini kivi bahçesi yaptığını ifade eden Süleyman Bıyık, “Üç dönüm yüzde seksen yamaç arazime kademeli olarak 250 kivi fidanı diktim. Büyüyen kivi ağaçlarımın içerisinde 100 kilo ile 30 kilo arasında meyve verenleri var. Bahçem tam verime geçtiğinde 15 ton kivi verecek.” dedi. 

Kiviciliğin diğer ürünlere kıyasla çok zevkli olduğunu ifade eden Bıyık, “İnsan kivi bahçesinin içerisine geldiğinde rahatlıyor, huzur buluyor. Daha öncesinde arıcılık yapıyordum. Bu işte arıcılık işi kadar zevkli bir iş” diye konuştu. Bu yıl ağaçların kendisini dinlemeye aldığının altını çizen Süleyman Bıyık, konuşmasını söyle sürdürdü:

“Geçen yıl bahçemden 6 ton kivi sattım. Bu yıl ağaçların kendisini dinlenmeye aldığı için biraz az fakat ürün çok kaliteli. Ben bu arazi üzerine bu bahçeyi kurmaya başladığımda olmaz diyenler çok oldu. Fakat ben hiç yılmadım. Bu bahçeyi çok zor şartlar altında yapmayı başardım. Çok şükür bugünlere getirdim.”

İHA
<< Önceki Haber Karadenizli inadı ne dağ dinler ne de bayır! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER