Kendi teslim oldu, elleri arkadan kelepçelendi

Terör örgütü KCK ve Balyoz gibi soruşturmaları yürüten eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, arkadan elleri kelepçelenerek

Kendi teslim oldu, elleri arkadan kelepçelendi

Terör örgütü KCK ve Balyoz gibi soruşturmaları yürüten eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, arkadan elleri kelepçelenerek sağlık kontrolünden geçirildi. Atayün, "Kendim teslim oldum, arkadan kelepçelediler." dedi.

Sabah saatlerinde telefonla aranarak ifadeye çağrılan Yurt Atayün, sağlık kontrolü için hastaneye getirildi. Elleri arkadan kelepçelenen Atayün, araçtan indirildiği sırada, “Kendim teslim oldum arkadan kelepçelediler gördüğünüz gibi." diye konuştu. Atayün, "Niçin gözaltına alındınız?" şeklindeki soruya, "Tamamen siyasi saiklerden.” cevabını verdi.

AVUKATI TEPKİ GÖSTERDİ
Sabah saatlerinde kendi imkanlarıyla ifadeye Emniyet Müdürlüğü'ne giden Yurt Atayün, yaklaşık iki saat sonra hastane kontrolüne kelepçeli götürüldü. Üstelik, diğer gözaltına alınan polislerin aksine elleri arkadan ters kelepçeliydi. "Polislere zorluk çıkarttı" iddialarına yönelik Yurt Atayün'ün avukatı Niyazi Atasoy “Telefonla çağırdılar. Kendimiz gittik ifadeye, herhangi bir zor çıkarma olmadı. Yurt Bey'e emniyetten hastaneye götürülürken ters kelepçe takıldı. Bir terbiyesizlik yapıldı. Kelepçeli fotoğraf vermek için bilinç olarak yaptılar bunu. Oradaki polislere neden kelepçe takıyorsunuz? diye sorduğumuzda “Emir böyle” dediler” ifadelerini kullandı. Atayün'ün avukatı suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

<< Önceki Haber Kendi teslim oldu, elleri arkadan kelepçelendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER