Kendisini hedef alan Hayrettin Karaman'a yüklendi

Hükümete yakın medya yalan, iftira ve nefret içerikli haberleri ile bu kez de siyaset bilimci Fatih Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. İhsan Yılmaz'ı hedef aldı.

Kendisini hedef alan Hayrettin Karaman'a yüklendi

Yılmaz'ın Amerika'da yaptığı bir konuşmasını çarpıtan A Haber, Yılmaz'ı ülkesini dışarıya şikâyet etmek ve alkol yasağına karşı olmakla itham etti. A Haber'in çarpıtma haberi hükümete yakın diğer medya kuruluşlarında da yer bulunca  Yeni Şafak Yazarı Hayrettin Karaman da hiçbir araştırma yapmaksızın kaleme sarıldı. Yılmaz için “imanından şüphe edilir” yorumu yaptı. Buna tepki gösteren İhsan Yılmaz , “Hüküm vermeden önce “kastın nedir” diye sorulur, en azından konuşmamın tamamını dinlese idiniz. Ne A Haber, ne diğer iktidar medyası, ne de siz bunu yaptınız. Bu Müslümanlığın neresine sığar?” cevabını verdi.

      Fatih Üniversitesi Öğretim üyesi İhsanYılmaz'ın Amerika'da faaliyet gösteren Rumi Forum'da gerçekleştirdiği bir konuşmasını çarpıtan A Haber, Yılmaz'ın Ak Parti'nin dayatmacı politikalarını eleştirmesini dışarıda “Türkiye'ye karşıtı algı yaratmak” olarak sundu. A haber'in manipülatif haberinden yola çıkarak kaleme sarılan Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman ise Yılmaz hakkında, “imanından şüphe edilir” gibi tehlikeli bir yorumda bulundu. Yılmaz ise yapılan insafsızca yorumlara tepki göstererek, "Orada Türkiye'de neden bu noktaya geldi, onu izah etmeye çalışıyorum, genel bir analiz var." diyerek asılsız insatlara tek tek cevap verdi.

"Başbakan, kendi tabanına oynayıp, ülkeyi din üzerinden germemeliydi"

Yılmaz, çarpıtılan konuşmasında Batı ülkelerinde de olan bir düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'dinde de bu yasak var' deyip toplumu gereksizce kutuplaştırdığını anlattığını ifade etti. Yılmaz, “Koskoca başbakan, 'dinin yasakladığı' lafını kullanınca, bu ülkede siz ve ben bundan rahatsız olmasak da (çünkü alkol evet haramdır), bu ülkede milyonlar rahatsız olur, ülke gerilir, iç barış zarar görür. Bu düzenlemeyi seküler bir dille anlatmak çok kolay iken, başbakan, kendi tabanına oynayıp, ülkeyi din üzerinden germemeliydi diye düşünüyorum. Bunun imanımla ne ilgisi var?” şeklinde konuştu.

    İmam Hatip okullarına da karşıymış gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen Yılmaz, İmam Hatip açılmasına değil, devlet eli ile insanların istekleri rağmına buraya kayıt ettirilmesine itiraz ettiğini dile getirdi. Yılmaz, “Yeni İmam Hatipler talep ve ihtiyaç varsa açılır. Ancak kurulu başka okulu, velilerin rızası olmadan bir gecede İmam Hatip'e çevirirse devlet, bu bazı insanlara din adına eziyet etmek olur ve sevdirmek yerine nefret ettirirsiniz.” cümlelerini kullandı.

Devlet baskısı halkı ikiyüzlülüğe sevk eder

    Karaman'ın “İslamcılık” eleştirisine de cevap veren Yılmaz, “Bence İslamcılık, İslam'ın siyasete alet edilmesidir. Bu hem dine zarar verir (bugünlerde olduğu gibi), hem de insanları riyakâr yapar.” dedi. Yılmaz ayrıca, “İnsanların İslamileşmesine bir mümin olarak karşı olmam düşünülemez. Ancak, bunun devlet eli ile yapılmasının, aynen İran'daki gibi insanları mürailiğe, ikiyüzlülüğe sevk edeceğini savunuyorum.” diyerek bu alan sivil topluma, cemaatlere bırakılması gerektiğinin altını çizdi.

    Ülkesini dışarıya şikâyet etmek gibi bir çabadan uzak olduğunu söyleyen Yılmaz son olarak, “Hizmet'i darbeci, hain, gayri İslami, haşhaşi ilan eden, bunu gidip ABD'de anlatan, Gülen'i sınır dışı edin diyen hükûmet yetkilileri... Bizler de dilimiz döndüğünce kendi açımızdan Türkiye'de ne olup bittiğini savunma temelli, insanların kafası karışmasın, Hizmet'e suizan beslemesin diye anlatıyoruz.” ifadelerini kullandı

Habere konu olan Ahaber'deki yayının videosu:


İhsan Yılmaz'ın çarpıtılan konuşmasının tamamı:


İhsan Yılmaz'ın atıf yaptığı, Erdoğan'ın alkol konuşması:


Zaman
<< Önceki Haber Kendisini hedef alan Hayrettin Karaman'a yüklendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER