Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'la ilgili ağır sözler!

Anayasa’nın, bir milletin namusu ve haysiyeti olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın, Anayasa’yı bilerek ve isteyerek çiğnediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'la ilgili ağır sözler!

Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde partisinin belediye meclis üyeleri eğitim programına katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun gündeminde cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan vardı. Erdoğan’ın Anayasa’yı çiğnediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Anayasa bir milletin namusu ve haysiyetidir. Yürürlükte olan Anayasa’yı yok saymak, çiğnemek, milletin namus ve haysiyetine açık bir saldırıdır. Büyük bir suçtur. En büyük ahlaksızlıktır.' dedi. 

YAYINLAMAYIN BASKISI
Medyadaki ‘Alo Fatih’ olayını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Aynı olay şuanda devlette yaşandı. Yüksek Seçim Kurulu 15 Ağustos’ta karar veriyor. Mazbatayı hazırlıyor, resmi gazeteye gönderiyor, yayınlayın diye. Yayınlamıyorlar, telefon ediyorlar onu tutacaksın. Yayınlamayacaksın diye. Anayasa’nın 138. Maddesi der ki yargı kararları kesindir. Geciktirilmeksizin uygulanır. Ama sen telefon ediyorsun. O kararı yayınlamayın diyorsun. Böyle birisinin Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması bu ülke için züldür.”

'ANAYASAYI BİLEREK VE İSTEYEREK ÇİĞNEDİ'
Erdoğan’ın tarafsız olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, “Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa’yı bilerek ve isteyerek çiğnedi. Tarafsız olmadığını defalarca söyledim. Ben tarafsız olmayacağım diyor. Ben tarafsız değilim diyor. Oysa Anayasa, onun tarafsızlığı üzerine inşa edilmiş bir cumhurbaşkanlığı müessesesini öngörüyor. Seçildikten sonra da şu ana kadar hep Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı gibi davrandı. Bunlar sadece bir kural ihlali değildir. Bunlar demokrasiye, hukuk devletine karşı işlenmiş ciddi suçlardır. Recep Tayyip Erdoğan diyor ki, 'kurallar bana işlemez. Ben kanunların üstündeyim. Herkese başka, bana başka hukuk uygulanacak' diyor. Biz de diyoruz ki hiç kimse kanunların üstünde, hukukun, Anayasa’nın üstünde değildir. Sen de bu ülkenin 77 milyonda birisisin.” ifadelerini kullandı. 

‘İSVİÇRE BANKALARI NEDENİYLE Mİ SÖZ EDİLEMİYOR’
Bugün yemin ederek resmi olarak cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak Erdoğan’a yüklenmeye devam eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “ Devletin en üst makamlarında hırsızlık meşrulaştırıldı. Alman istihbaratı Türkiye’yi dinliyor. Biz bunu özgür Alman medyasından öğreniyoruz. Hiç kimse de inkar etmiyor. Bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı, iktidar partisi. Kimse ağzını açıp bir tek söz bile edemiyor. Acaba bu İsviçre bankaları nedeniyle mi söz edilemiyor? O koltukta nasıl oturacaksın sen? Bunun hesabını topluma verecek. Ben bunun takipçisi olacağım. Bu benim namus görevimdir."

YALANA TANIKLIK ETMEYECEĞİM’
Cumhurbaşkanlığı yemin törenine katılmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Şimdi, yemin edecek bugün beyefendi. Anayasa’ya sadakat yemini edecek. Anayasa’yı açıkça çiğneyen birisinin sadakat yemini ne kadar inandırıcıdır? Ben yalana tanıklık etmeyeceğim. Yalan söyleyecek orada, yalan yere yemin edecek ve ben ona tanıklık etmeyeceğim.” şeklinde konuştu. 

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'la ilgili ağır sözler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER