Kılıçdaroğlu'ndan yolsuzluğa getirilen yayın yasağına sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık sürecinde ortaya çıkan yolsuzluk yolsuzluk ve rüşvet olaylarına ilişkin kurulan Meclis araştırma komisyonu ile ilgili yayın yasağına tepki gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu 'yayın yasağı'nı çok sert bir dille eleştirdi!

Kılıçdaroğlu, "Ne zamandan beri Türkiye Büyük Millet Meclisi hırsızların hamisi konumuna geldi Sayın Çiçek bunu bir açıklar mısın?" dedi.

Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde CHP İstanbul Bölge Toplantısı'na katıldı. Partisinin İstanbul'la ilgili politikalarını anlatan, hükümetin İstanbul'a ilişkin uygulamalarını eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, silüet tartışmalarıyla gündeme gelen Zeytinburnu'ndaki 16/9 isimli yapıdan, yeşil alanların korunmasına kadar pek çok konuda değerlendirmeler yaptı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, komisyonla ilgili yayın yasağını eleştirdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e "Ne zamandan beri Türkiye Büyük Millet Meclisi hırsızların hamisi konumuna geldi Sayın Çiçek bunu bir açıklar mısın?" diye seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"17-25 Aralık'ta Cumhuriyet tarihimizin en büyük yolsuzluğu gerçekleşti. Bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Sonunda bir soruşturma komisyonu kuruldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Çiçek, mahkemeye başvurarak diyor ki 'komisyonla ilgili olarak yayın yasağı getirin'. 'Meclis'te kurulan komisyonla ilgili yayın yasağı getirin' diyor. Ve mahkemeden karar çıkarıyor. Ne zamandan beri Türkiye Büyük Millet Meclisi hırsızların hamisi konumuna geldi Sayın Cemil Çiçek bunu bir açıklar mısın? TBMM'nin görevi bu mudur? Senin görevin TBMM'nin itibarını korumaktır. Yayın yasağı getirerek kimlere arka çıkıyorsun sen? Ayıp, günah değil midir? Senin vicdanın buna elveriyor mu acaba? Devlet soyulacak, tüyü bitmemiş yetimin hakkı elinden alınacak, sen kalkacaksın hırsızların koruyucusu pozisyonuna kendini konumlandıracaksın. Bunu kabul etmemiz doğru değil. Böyle bir şey olamaz. Geçmişte de buna benzer olaylar oldu. Ama hiç bir zaman TBMM başkanları hırsızları korumak gibi bir pozisyonda kendilerini tutmadılar. İlk kez böyle bir tablo ile karşı karşıyayız."

Sulh Ceza Hakimliği, 4 eski bakana ilişkin yolsuzluk iddialarının araştırıldığı Meclis Soruşturma Komisyonu’yla ilgili haberlere yayın yasağı getirmişti. 7. Sulh Ceza Hakimi Yavuz Kökten, TBMM Başkanlığı’nın yazısı Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral’ın talebi üzerine Komisyon’un görev süresinin sona erme tarihi olan 27 Aralık  2014 mesai bitimine kadar söz konusu haberlere yayın yasağı getirdi. Yayın yasağına gerekçe olarak, soruşturmanın gizliliğini ihlal edici ve masumiyet karinesini zedeleyen yayınlar gerekçe gösterildi. ZAMAN 
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan yolsuzluğa getirilen yayın yasağına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER