"Kimse Yok Mu’dan başka kimsemiz yok"

Diyarbakır'da yaşayan Halime Yavuz, bize her türlü yardımda bulunan Kimse Yok Mu’dan başka kimsemiz yok.” dedi.



Halime Yavuz, Diyarbakır’ın Sur ilçesi Ali Paşa Mahallesi’nde 15 yıldır yatalak eşiyle birlikte yaşıyor. Anne ve babasını yıllar önce kaybeden Halime Yavuz, "Diyarbakır’da, 10 yıldır bize her türlü yardımda bulunan Kimse Yok Mu’dan başka kimsemiz yok.” diyor. 

Sur ilçesindeki Turistik Caddesi’nde ikamet eden Yavuz ailesi, Kimse Yok Mu Derneği’nin, Diyarbakır’da yardım ettiği 12 bin mağdur aileden sadece biri. Kemik erimesi hastası olan Halime Yavuz, 15 yıldır bir tarafı felç olduktan sonra yatağa düşen eşine bakıyor. Hiç çocuğu olmayan yaşlı çiftlerin dernek gönüllülerinden başka kimsesi yok. Eşi Mehmet Tahir Yavuz’a bakan Halime Yavuz, derneğin sadece gıda ve giyim yardımı değil, her konuda kendilerine yardım ettiğini, en küçük sıkıntıda imdatlarına koştuğunu dile getirdi. Yavuz, “Suyum kesildiği zaman, doktora gitmemiz gerektiği zaman Kimse Yok Mu'yu arıyorum. Bu yıl evimin bir bölümünü onardık, su tesisatını değiştirdik. Kimse Yok Mu’nun gönüllüleri bir işçi gibi çalışarak bu işleri yaptılar.” diye konuştu. 

"BU DERNEK KAPATILSA PERİŞAN OLURUZ"

Yakın zamanda aniden rahatsızlandığını ve hastaneye kaldırıldığını anlatan Yavuz, kendisine yine Kimse Yok Mu’nun yardım ettiğini dile getirdi. Kimse Yok Mu Derneği’ne yönelik son günlerde başlatılan olumsuz kampanyaları eleştiren Yavuz, “Bunları uygun görmüyorum. Bu dernek olmazsa bin değil binlerce kişi kimsesiz kalacak. Bizim gibi yetim ve hastalar, orası olmazsa herkes açlıktan ölür, perişan olur.” diye ifade etti. Diyarbakır’da kapıyı sürekli kapalı tuttuğunu ve sadece Kimse Yok Mu’ya açtığını anlatan Yavuz, “Dernekten kimse gelmezse kapıyı açmıyorum. Babam ve annem yok. Benim ailem Kimse Yok Mu. Vallahi bu dernek kapatılsa perişan oluruz. Demek ki onlar hiç yokluk görmemiş. Onlara hakkımızı helal etmiyoruz. 5 senedir yardım alıyoruz.” diye konuştu.

Küçük bir sıkıntı olduğu zaman Kimse Yok Mu’yu aradığını anlatan Yavuz, şunları söyledi: “Eşim felç, gece kalkıp saatlerce namaz kılıyor. Ve dua ediyor. Benim eşim gibi kimsesiz. Kimse yok ki kapımızı açsın. Biz onları Allah’a havale ediyoruz. Er geç zarar göreceklerdir. Herkes elini açıp Allah’a havale ederse, duaları boş geçmiyor. Hakkımızı helal etmiyoruz. Hastam yatalaktır. Eli yoktur, sağ tarafı tutmuyor. Çalışanı yok, evladı yoktur. 10 senedir ben bakıyorum. Kim bu derneği kurmuşsa Cennet'te Peygamberimiz'e (sas) komşu olsun. Allah’ın yolundan gitsinler, Allah onlara sıkıntı vermesin. Kimse Yok Mu, var gücüyle uğraşıyor yetimler, felçliler, hastalar için.” 
CİHAN
<< Önceki Haber "Kimse Yok Mu’dan başka kimsemiz yok" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER