Kobani eylemlerindeki silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Siirt'e bağlı Kurtalan İlçesin’de Kobani için yapılan eylemlerde silahlı saldırıların görüntüleri ortaya çıktı.

Kobani eylemlerindeki silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Siirt'e bağlı Kurtalan İlçesin’de Kobani için yapılan eylemlerde silahlı saldırıların görüntüleri ortaya çıktı.

Saldırıda sivil şahısların ellerinde silahlarla eylemcilere doğru koşup ateş ederken  polis ve askerin ise saldırıyı yalnızca izlediği görülüyor. Görüntülerde Kurtalan Belediye Başkanı olduğu iddia edilen kişinin elinde silah olan kişilerin başında olay yerine doğru ilerlediği iddia ediliyor. Sonrasında ise 3 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin yaralandığı o olayın meydana geldiği iddia ediliyor..

www.siirttenote.com'un haberine göre, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları sebebiyle yapılan eylemlerde, Kurtalan ilçesinde silahlı saldırılar sonucunda Yusuf Çelik (17), MEYADER Kurtalan Temsilcisi Mehdi Erdoğan ve Necmettin Çelik hayatını kaybetmişti.

Olay anına ilişkin bir kişinin cep telefonuyla çektiği görüntüler ortaya çıktı. Görüntülere göre eylemciler yürüyüş halinde yürürken arkalarından ellerinde silahlarla giden bir grup insan koşuyor. Ardından çok yoğun silah seslerinin duyulmasına karşı, yol sonunda barikat kuran asker ve polislerin silah açan kişilere müdahale etmediği hatta yerlerinden kıpırdamadığı kameraya yansıyor. Çevrede bulunan insanların “Neden müdahale etmiyorsunuz?” “Adalet nerede?” haykırışlarına rağmen polis ve asker, geride durmaya devam ediyor. Görüntülerde ayrıca açılan ateş sonucunda kurşunların çevredeki evlere de çok fazla mermi isabet ettiği görülüyor.



Görüntülerde Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karatay, belediye binasına ve hizmet araçlarına zarar veren kişilere müdahale edilmediğini söyleyerek güvenliği sağlama konusunda kendilerini görevli bilerek “Ben burayı korumakla mükellefim.” diyor. Karatay, başbakana da seslenerek “Kendi başımıza kalmışız, başbakana sesleniyorum: Ey başbakan ne zaman el atacaksın bu zulme” sözlerini sarf ediyor. Ardından yaşanan olaylarda ise Polisin gözleri önünde eli silahlı siviller, uzun namlulu silahlar ve tabancalarla saldırı düzenliyor.


KAYNAK:SİİRTTENÖTE
<< Önceki Haber Kobani eylemlerindeki silahlı saldırının görüntüleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER