Köşk'teki resepsiyonda sürpriz konuk

Cumhuriyet’in 90. kuruluş yıl dönümü kutlamalarının Ankara’daki son etkinliği Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi. Semra Özal, 20 yıl aradan sonra Çankaya Köşkü’ne geldi.

Köşk'teki resepsiyonda sürpriz konuk

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün verdiği Cumhuriyet resepsiyonunun sürpriz konuğu merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal oldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise Gül'ün davetine ilk kez icabet etti.

Resepsiyona devlet erkanın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Gül döneminde ilk kez katıldığı Cumhuriyet resepsiyonuna bir başka ilk yaşandı. Kabul salonuna protokol üyelerin ardından merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal girdi. Davetlileri salon girişinde karşılayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül’le bir süre sohbet eden Semra Gül’ün bastonla salona girmesi dikkat çekti. 

Japonya Başbakanı Shinzo Abe onuruna verdiği yemekten dolayı Ankara dışında bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyona katılamazken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül’ün davetlisi olarak Çankaya Köşkü’ndeki Cumhuriyet resepsiyonuna ilk kez katıldı. 

Bir saat ayakta davetlileri kabul eden Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, yaklaşık bin 500 konukla tek tek tokalaştı. Davetlilerle tokalaşmasının ardından kameralara poz verilmesi istenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yürümekte zorlandığı görüldü. 

DAVETE KATILANLAR

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel eşiyle katılırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşsiz katıldığı görüldü. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de hazır bulunduğu resepsiyonda, BDP’li Hasip Kaplan eşiyle, Sırrı Sakık ise eşsiz katıldı. Kuvvet komutanlarının da katıldığı Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyona bakan ve milletvekilinin yanı sıra dini azınlık cemaati temsilcileri, çok sayıda iş adamı, Şoray Uzun ve Atalay Demirci gibi sanatçılar, gazeteci ve yazarlar, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ve sporcular katıldı. Engelli sporcularla bir süre sohbet eden Hayrünnisa Gül’ün engelli küçük bir sporcuyu öptü. İran, Irak ve ABD’nin Ankara büyükelçilerinin de katıldığı resepsiyonda İsrail, maslahatgüzar seviyesinde resepsiyona katıldığı görüldü. 

CİHAN
<< Önceki Haber Köşk'teki resepsiyonda sürpriz konuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER