'Kupür' davasında skandal üstüne skandal!

Hükümete yakın bir gazetenin kupürü ihbar kabul edilerek İzmir'de 19 Ağustos 2014 tarihinde emniyet mensuplarına yönelik yapılan 'kupür' operasyonunun davasına başlandı.

'Kupür' davasında skandal üstüne skandal!

Sanık avukatlarından Ali Aksoy, duruşmada verilen arada yaptığı açıklamada, iddianamenin eksik okunduğunu söyledi. Savcılığın hazırladığı 30 sayfalık iddianamede 30 hata bulunduğunu aktaran Av. Aksoy, “İddianamenin 12 sayfası okunmadan başlandı. İlk etapta teknik olarak endişelerimiz devam ediyor. Dosyada, ifade alma sırasında kullanılması gereken teknolojinin hazır olmadığını gördük. Halbuki biz bununla ilgili 15 gün önceden mahkemeye dilekçeyle talepte bulunmuştuk. Konferans salonunun kullanılması noktasında, anlaşılan o ki teknik imkansızlıklarla boğuşmak zorunda kalacağız” dedi.

İFADELER ALINACAK


Duruşmanın öğleden sonra yapılacak bölümünde ifade alınmaya başlanacağını aktaran Aksoy, iddianamede yer alan hataları gündeme getirdi. Bu hataların ciddi mağduriyetlere sebep olabileceğinin altını çizen Aksoy, “İddianamenin okunmayan kısmında, normalde müşteki mağdur ve şüpheli olarak görünen insanların isimleri vardı ve atfedilen suçlar vardı. Sevk maddeleri dediğimiz yasa maddeleri vardı. Burada aslında onların biz okunmasını şu açıdan istiyoruz, kanun bunların okunmasının zorunlu olduğunu söylüyor zaten. İddianame okunmadan yürütülen bir dava, direkt Yargıtay’da bozma sebebidir. 12 sayfası eksik okunduğu için bu haliyle karara bağlanırsa Yargıtay’da bozulur. İddianame 27-30 sayfa ama 30 tane hata var. Mesela en birinci maddede mağdur olarak görünen şahıs, mağdur değil. En basitinden bu. Bunlar okunmadan başlandı. Başka mesela isim hataları var. Sanık olarak gösterilen kişiler yanlış. İsimler var, meslekler yanlış yazılmış durumda. Bunlar çok ciddi hatalar. Orada şüpheli olarak görünen bir kişi var, o şahıs yok, öyle bir şahıs yok ortada. Savcının iddianamesi böyle. 30 sayfalık iddianamede 30 tane yanlış var. Tabii ki ciddi bir mağduriyet.” dedi.
<< Önceki Haber 'Kupür' davasında skandal üstüne skandal! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER