Kurban Bayramı öncesi bomba iddia!

28 Şubat'ın sembol uygulaması geri dönüyor. İddialara göre hükümet, kurban derilerini eskiden olduğu gibi Türk Hava Kurumu'nun toplaması için düğmeye bastı. Düzenlemenin bu bayram öncesi hayata geçirilmesi planlanıyor.

Kurban Bayramı öncesi bomba iddia!

Kurban bayramı öncesi deri tartışmaları bir kez daha gündemde. Ancak bu sefer, din özgürlüğünde geriye dönüş tartışmasıyla... 

28 ŞUBAT'A DÖNÜŞ MÜ?

Hürriyet Gazetesi çok tartışılacak bir iddiayı gündeme getirdi. Habere göre hükümet, 28 Şubat sürecinin sembol uygulamasına yeniden imza atmaya hazırlanıyor. 

DERİ TOPLAMA YETKİSİ THK'YE

Oysa ki AKP, 28 Şubatçıların Kurban derilerini sadece Hava Kurumu'nun toplamasını eleştirmiş ve yasal bir düzenleme ile bu uygulamaya son vermişti. Böylece vatandaş kestiği kurbanın derisini istediği yere bağışlama özgürlüğüne kavuştu. 

Ne var ki, antidemokratik uygulama geri dönüyor. Deri toplamada eskiden olduğu gibi yine Türk Hava Kurumu yetkili yapılacak. Vatandaş kurbanının derisini yine mecburen belirlenen kuruma verecek.  

Ancak, zaman sınırlaması ve meclisin tatilde olması göz önüne alınınca yeni bir yasal düzenleme yapmak pek mümkün gözükmüyor. Bu sebeple hükümetin bir genelge hazırlayacağı ve duruma bu genelge ile müdahale edeceği iddia ediliyor.

<< Önceki Haber Kurban Bayramı öncesi bomba iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER