Kürtçe eğitim verecek okul yine mühürlendi

Polis, yasal olmadığı gerekçesiyle mühürlenen ama mührü sökülen Kürtçe eğitim verecek okulu yine mühürledi.

Kürtçe eğitim verecek okul yine mühürlendi

Diyarbakır'da Kürtçe eğitim isteyen ve bugün mührü sökülerek eğitime yeniden açılan Ferzad Kemanger İlkokulu'na polis operasyon düzenledi. Polis, binayı mühürlemeye karşı çıkan ve aralarında DBP Diyarbakır Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ile HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Beştaş'ın da olduğu grubu coplayarak okul bahçesinden çıkardı.

Okul çevresinde bulunan vatandaşlara ise gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale eden polis daha sonra okul binasını mühürledi.

Polisin sert müdahalesine okulun çevresindeki binalarda oturan vatandaşlar tepki gösterdi. Bir vatandaş polise bağırarak, "Çözüm sürecini böyle mi koruyacaksınız. Allah size önce akıl sonra sizi yönetecek amirler versin." dedi. Polisin sert müdahalesine tepki gösteren bir grup genç ise sokakta eylem yaptı. Eylem kısa sürede büyürken polis bu gruba da müdahale etti. Grup ise polis taş ve molotof attı.

Bağlar ilçesindeki Kürtçe ilkokulun açılışı dün yapılmış, akşama doğru ise yasal olmadığı gerekçesiyle mühürlenmişti. Okulu kuran Eğitim-Sen, DTK ve Kürdi-Der üyeleri bugün, binanın önünde basın açıklaması yapmıştı. Basın açıklamasının ardından mühür sökülüp atılmış ve okul eğitimi başlamıştı.

CİHAN
<< Önceki Haber Kürtçe eğitim verecek okul yine mühürlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER