Lice'de tanker yangını sonrası 'Afet Acil Duruma' geçildi

Kazada yaralananlarda yüzde 90 oranında yanık var...1 kişi hayatını kaybederken, yaralanan 67 kişinin tedavileri hastanelerde sürüyor.

Lice'de tanker yangını sonrası 'Afet Acil Duruma' geçildi

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Diyarbakır’ın Lice ilçesi yakınlarında dün akşam LPG tankerinin devrilmesiyle yaşanan faciada ağır derece yanıklarla yaralanan kişilerin tedavileri devam ederken, patlamada ağır yaralanarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınan Fikri Tartıp hayatını kaybetti.


9 KİŞİNİN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Yaralanan 67 kişiden 26'sı getirildiği Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki müdahalenin ardından 10'nu çeşitli hastanelere sevk edilirken, 9'u yoğun bakımda olmak üzere 16 kişinin tedavisi devam ediyor. 

Öte yandan patlamada yaralanan Emrah Toprak (27) ve Ravza Tartıp (14) isimli çocuğun da Özel Batman Dünya Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olduğu belirtildi.


HASTANEYE 24 YANIK YARALISI GETİRİLDİ

Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Recep Dursun hastaneye 23 yanık yaralısı getirildiğini söyledi. Bunlardan 6-7’sinin hayati tehlikesi bulunduğunu ve yoğun bakıma alındığını belirten Dursun, hastanenin “Afet Acil Durum”a geçildiğini söyledi. Dursun, yanık ünitesi olan çevre illerin hastanelerinde yer açtıklarını belirterek, 5 kişinin Batman’a, 1 kişinin de Urfa’ya sevk ettiklerini ifade etti.
Dursun, Malatya ile de irtibat halinde olduklarını ve 4-5 kişiyi bu ile göndereceklerini belirtti. Zaman zaman Acil Servis önünde hasta yakınlarına da bilgi veren Dursun, bir hastanın kimlik bilgilerine ulaşamadıklarını söyledi.

Tankerin de patlamadan olay yerinden kaldırılması için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) görevlileri ile itfaiyenin çalışması devam ediyor.

<< Önceki Haber Lice'de tanker yangını sonrası 'Afet Acil Duruma' geçildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER