Liman yolsuzluğunu ortaya çıkaran polisler ihraç edildi

İzmir'de liman yolsuzluğunu ortaya çıkaran beş polis ihraç edildi.

Liman yolsuzluğunu ortaya çıkaran polisler ihraç edildi

İzmir'de liman işletmelerindeki yolsuzluğu soruşturan dört emniyet müdürü ve 1 komiser meslekten ihraç edildi. İhraç edilenler arasında yasadışı dinleme iddiasıyla tutuklanıp daha sonra somut delil bulunamadığı için serbest bırakılan Taner Aydın da var. 

5 Emniyet mensubu, şüphelileri arasında AKP'li eski bakanlardan Binali Yıldırım'ın bacanağının da bulundu İzmir Liman İşletmelerinde yolsuzluk operasyonu sonrası Müdürlüğü'ne düzenlenen yolsuzluk ve ihaleye fesat operasyonundan sonra görevlerinden uzaklaştırılmıştı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emin Göktaş ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu 17 Aralık sonrası başka birimlere gönderilmişti. Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın'ın ise İzmir Liman İşletme Müdürlüğü'ne yönelik, ihaleye fesat operasyonunun düzenlendiği 7 Ocak 2014'te görev yerleri değiştirilmişti. İki şube müdürü ve emniyet müdür yardımcısı son olarak açığa alınmışlardı. 

Şevik, Aydın, Erikoğlu, Göktaş ve bir başkomiser İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla meslekten ihraç edildi. Karar, dün emniyet müdürlerine tebliğ edildi. Taner Aydın, İzmir'de bir gazetenin manşeti ile başlatılan operasyonda tutuklanmış, ardından da somut delilin bulunmaması sebebiyle üst mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. 
<< Önceki Haber Liman yolsuzluğunu ortaya çıkaran polisler ihraç edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER