MHP'den polis ailelerine anlamlı ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Fatih İlçe Teşkilatı üyeleri, sahur operasyonuyla gözaltına alınan polislerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen yakınlarını ziyaret etti.

MHP'den polis ailelerine anlamlı ziyaret

MHP Fatih İlçe Başkanı Ali Çolak ve beraberindeki partililerle polis ailelerini ziyaret eden eski emniyet müdürü, MHP Fatih Belediye Başkan Adayı Metin Örel, polis yakınlarıyla sohbet edip moral verdi. 

Bir suç işlenmişse, devletin birimleri içerisinde bir suç örgütlenmesi varsa bunu ortaya çıkartmanın hükümetin görevi olduğunu belirten Örel, "Daha önce hükümet aynı insanlarla birlikte çalıştı, çeşitli operasyonlar yaptı. O operasyonlar yapılırken "Türkiye bağırsaklarını temizliyor" diyorlardı. O operasyonlar yapılıyorken, "Türkiye artık bunlara alışacak" diyorlardı. "Ben Ergenekon'un savcısıyım" diyen insanlar, şimdi, beraber görev yaptıkları insanları "bunlar paralel örgüttür vs'dir" adı altında kendilerini tereyağdan kıl çekmiş gibi çıkartıyorlar. Bazı polis görevlilerini öne atıyorlar ve kendileri sanki hiç suç işlememiş gibi kamuoyuna lanse etmek istiyorlar biz bunun karşısındayız. Eğer bir suç işlenmişse bunda hükümetin birinci derecede suçu vardır. Hükümet sorumludur. Eğer bir şey varsa, buradaki polisler gözaltına alınıyorsa hükümetin de bana göre istifa etmesi lazım en azından kamuoyunun bunu bilmesi lazım." diye konuştu.

ADLİYE TEŞKİLATLARI DA SİYASALLAŞTIRILMAK İSTENİYOR

Türkiye Cumhuriyeti kurumlarının birer birer itibarsızlaştırıldığını vurgulayan Örel, "Dün Silahlı Kuvvetler'di, bugün polis teşkilatıydı, yarın adliye teşkilatı. Adliye teşkilatları da siyasallaştırılmak isteniyor. Oraya da siyasi kişilerin elemanları yerleştirilmek isteniyor. Biz hukukun tamamen bağımsız olmasını, yargı erkinin de ayrı bir güç olarak Türkiye Cumhuriyeti'nde olmasını istiyoruz. İnşallah bunun tesis edilmesi için de MHP olarak biz elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğiz. Her türlü adaletsizliğin biz parti olarak karşıyız. Bu adaletsizlik kimden ve nereden gelirse gelsin. Biz hiç kimseden de çekinmiyoruz korkmuyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde adalet istiyoruz. Başka da hiçbir şey istemiyoruz. " dedi.

Allah'tan korkan, hukukun üstünlüğüne inanan yargıçlar, hakimler, savcılar olduğuna inandıklarını belirten Örel, "Ben bu hakimlerimizin, savcılarımızın bu adaletsizliklere dur diyeceğine inanmak istiyorum. En azından Türk milletinin bir ferdi olarak, MHP olarak inanmak istiyoruz. Türkiye'de adalet yerini bulsun. Hak eden varsa suçunu, mutlaka cezasını çekecektir. Ama onun bunun talimatıyla, bir siyasi iradenin talimatıyla eğer hareket ediliyorsa Türkiye'de hukuk bitmiştir. Hukukun bittiği yerde, adaletin bittiği yerde toplum ayakta duramaz. Toplum da yok olur biter. Biz toplumun ayakta durmasını istiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin mevcut demokratik hukuk kuralları içerisinde çalışmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN


<< Önceki Haber MHP'den polis ailelerine anlamlı ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER