MHP'li Yeniçeri: Ey MGK bunu görmüyor musunuz siz?

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, MGK'ya seslenerek esas paralel yapının KCK olduğunu ifade etti.

MHP'li Yeniçeri: Ey MGK bunu görmüyor musunuz siz?

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, MGK'ya seslenerek esas paralel yapının KCK olduğunu ifade etti. Yeniçeri, "Siz meseleyi 'legal görünümlü illegal' ne anlama geldiği de belli olmayan bir cümlenin arkasına koyup, bunu bir tehdit olarak ortaya koyarsanız, yanlış yerde doğru bir şey aradığını zanneden yoksulun durumuna düşersiniz." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Prof. Özcan Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) ele alınan 'paralel yapı' konusuna tepki gösterdi. MGK'nın Türkiye'nin gündemi yerine ütopyalarla ilgilendiğini savunan Yeniçeri, Almanya ve ABD'nin Türkiye'yi dinlediklerini itiraf etmelerini ve Dışişleri Bakanlığı'ndaki dinlemeleri hatırlatarak "Türkiye istihbarat bakımından kevgir gibi. Aldığınız her karar sizden önce başkalarının eline geçmektedir. Bu da böyle basit bir cemaate, basit bir yapıya indirgenerek açıklanamayacak kadar büyük bir olaydır." diye konuştu.

'BÜTÜN OLAYLARI CEMAATLE İLİŞKİLENDİREREK AÇIKLAMAYA KALKARSANIZ HİÇBİR ŞEYİ AÇIKLAMIŞ OLMAZSINIZ'

Bugünkü günah keçisinin 'legal görünümlü illegal yapı' olduğunu kaydeden Özcan Yeniçeri, "MGK'de zaman zaman solcular, zaman zaman Türk milliyetçileri, zaman zaman İslamcılar tehdit olarak ifade edilmiştir. Bölücüleri zaten biliyorsunuz. Şimdiki günah keçisi de artık 'legal görünümlü illegal paralel yapı' denilen yapı. Siz bütün olayları 'paralel yapı' denilen Cemaat'le ilişkilendirerek açıklamaya kalkarsanız hiçbir şeyi açıklamış olmazsınız." dedi.

'EY MİLLİ GÜVENLİK KURULU, BUNU GÖRMÜYOR MUSUNUZ?'

MHP'li Yeniçeri sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Açıkça net bir biçimde söyleyeyim; Türkiye'de bir tane paralel yapı vardır. O paralel yapı da KCK'dır. O paralel yapı eylemiyle, yolları kesmesiyle, vergi tahsil etmesiyle, yargı yapmasıyla somut bir biçimde ortadır. Ey Milli Güvenlik Kurulu, bunu görmüyor musunuz siz? Siz bunu görmezden gelerek meseleyi 'legal görünümlü illegal' ne anlama geldiği de belli olmayan bir cümlenin arkasına koyup, bunu bir tehdit olarak ortaya koyarsanız yanlış yerde doğru bir şey aradığını zanneden yoksulun durumuna düşersiniz."

   

<< Önceki Haber MHP'li Yeniçeri: Ey MGK bunu görmüyor musunuz siz? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER