Madalyaları silip süpüren okullar Ankara'yı fena sallamış!

Erdoğan, Afrika dahil, gittiği her yerde ‘paralel yapının okullarıyla mücadele’ çağrısı yaparken skandal bir uygulama ortaya çıktı.

Madalyaları silip süpüren okullar Ankara'yı fena sallamış!

TÜBİTAK’ın bu yıl 22’incisini düzenlediği Bilim Olimpiyatları’nda dereceye giren 150 öğrenciden 77’sinin Hizmet Hareketi'ne yakın okullarda okuyan öğrenciler olduğu öğrenilince, durum Erdoğan’dan gizlendi.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, 17 Aralık ses kayıtlarına ilişkin hazırladığı “hece hece montaj” raporu ile kamuoyunda eleştirilerin hedefi haline gelen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) geçtiğimiz hafta ilginç bir krize daha imza attı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) düzenlediği törende 120 madalya verilirken Fatih Koleji, Samanyolu, Servergazi, Atlantik ve Yamanlar okulları 77 madalya aldı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti kızdırmaktan korkan TÜBİTAK yönetimi, madalya kazanan öğrencilerin okullarını gizleyerek sadece isimlerini açıkladı. Ödüllü öğrencilerin okulları ise gazetelere reklam verince, gizlenen okullar gün yüzüne çıktı. TÜBİTAK da, bu olaydan dolayı hükümetin hedefi haline geldi.

TÜBİTAK YÖNETİMİNE FIRÇA

Ankara kulisleri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile hükümet üyelerinin TÜBİTAK yöneticilerine attığı fırça ile çalkalanıyor. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta açıklanan bilim olimpiyatlarını kazananların listesi TÜBİTAK yönetimini zor durumda bıraktı. TÜBİTAK’ın geleneksel hale gelen bilim olimpiyatlarının sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Ancak bu açıklamada, madalya kazanan 150 öğrencinin sadece isimlerine yer verildi. Bilim olimpiyatlarını kazanan öğrencilerin okulları ise gizlendi. İlk etapta bu durum öğrenci ve veliler tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı. Olayın sırrı daha sonra anlaşıldı.

 SADECE ÖĞRENCİ İSİMLERİ AÇIKLANDI

Ankara kulislerinde dolaşan iddiaya göre, bilim olimpiyatlarında madalya kazanan 150 öğrencinin 77’si cemaate yakın okullarda okuyan öğrencilerden oluştu. Bu sonuç üzerine TÜBİTAK yönetimi, sonuçları sadece öğrencilerin isimleri ile açıklanmasını kararlaştırdı. Bu yöntemle, okulların isimlerinin hükümetten gizlenmesi amaçlandı.

Ancak, okulların sonuçlarla ilgili olarak ilan ve reklam vermesi üzerine gerçek ortaya çıktı. Ve bu durum hükümet nezdinde sert tepkiye neden oldu.

HÜSEYİN ÖZAY - TARAF
<< Önceki Haber Madalyaları silip süpüren okullar Ankara'yı fena sallamış! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER