Maden ocağında 'Ahtapot' skandalı iddiası

Günler geçmesine karşın 18 işçiye ulaşılamayan madende çözüm olarak görülen 'Ahtapot pompa' dizel motorlu olduğu için egzosundan çıkan karbonmonoksitin ocağa girdiği iddia edildi.

Maden ocağında 'Ahtapot' skandalı iddiası

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre İstanbul’dan getirilen ahtapot dizel motorlu olduğu için ocağa karbonmonoksit girdi. Uyarı yapıldı ancak bir gün boyunca hem ahtapotla su çıkarılmaya, hem de ocağa ek hava verilmeye çalışıldı.

'AHTAPOT' İŞE YARAMADI: EGZOS GAZI OCAK İÇERİSİNDE YAYILDI
Ermenek'teki maden kazasında 18 işçinin kurtarılması için İstanbul’dan getirilen “Ahtapot pompa” işe yaramadı. Pompa dizel olduğu için çıkardığı egzos gazı ocağı kapladı. Bu nedenle içerideki işçiler zor durumda kalınca Ahtapot pompa durduruldu. Madenciler, “Ahtapot pompa dışarıda barajdan su çekilmek istense evet işe yarar. Ancak ocak içerisinde işe yaramaz. Çünkü dizel olduğu için dışarıya egzos gazı veriyor. Ocağın içerisini egzos gazı kaplıyor. Çalışma ortamı kalmıyor. Biz zaten ocağın içerisine dışardan temiz vermeye çalışıyoruz” dediler.

Bunun yerine normal dalgıç pompalarla suyun tahliyesine devam edildi. Su tahliye edildikçe içerideki göçüğün boyutları da ortaya çıkmaya başladı. Suyla birlikte ocağın içerisinde yıkıntı oluştuğu görüldü. İşçiler bir yandan da bu göçükle oluşan toprağı vagonlarla dışarıya attı.

Bu arada ocaktan suyu tahliye edebilmek için madenin arka tarafına yeni bir sondaj kuyusu açılacak. Ankara’dan getirilecek olan sondaj makinasının yerleştirileceği bu kuyudan su tahliye edilmeye çalışılacak. Çalışmaların uzun sürecek olması nedeniyle ocağın çevresine yeni yollar açılırken, Yeni aydıntalma direkleri de yerleştirildi. Etrafa arama kurtarma ekipleri, Kızılay, AFAD ve belediyelere ait çok sayıda çadır kuruldu.
<< Önceki Haber Maden ocağında 'Ahtapot' skandalı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER