Maden ocaklarıyla ilgili tüyler ürpertici iddia

Gazeteci Adem Yavuz Arslan, son yaşanan maden kazasının sosyal medya üzerinden dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Maden ocaklarıyla ilgili tüyler ürpertici iddia

Her yıl yüzlerce insanın hayatını kaybettiği maden ocakları yolsuzluğa ve adam kayırmaya alet mi ediliyor? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in "Ocağı kapatacağımız zaman işveren 50 kişiyi devreye sokuyor." itirafının ardından gazeteci Adem Yavuz Arslan önemli bir iddia ortaya attı.

Ermenek'te 18 kişinin mahsur kaldığı maden ocağına giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bir çok noksanlığı bulunan ve kapatılması gereken maden ocaklarıyla ilgili yaptığı açıklamalar itiraf niteliğindeydi. Bakan Çelik, maden ocaklarının yolsuzluğa ve adam kayırmaya nasıl alet edildiğini şu sözlerle ifade etti. 

“Bu acı çekilecek gibi değil. Artık bir çözüm bulmalıyız. Ocağı kapatacağımız zaman işveren 50 kişiyi devreye sokuyor. Sorumluluk hepimizde” 

Uzun yıllar Ankara'da gazetecilik yapan ve şimdilerde  Bugün Gazetesi Washington Temsilciliğini yürüten Adem Yavuz Arslan, sosyal medya üzerinden çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. 2012 yılından itibaren bütün madenlerin arazi tahsisleri, işletme ruhsatlarının dönemin Başbakan'ı Erdoğan'ın onayına bağlandığını belirten Arslan,  madenlerle ilgili tek kriterin 'ilgili yere' bağış yapmak olduğu iddiasında bulundu. 

İşte Adem Yavuz Arslan'ın o paylaşımı:

"Haziran 2012'den itibaren Türkiye'de ki tüm madenlerin doğrudan dönemin Başbakanı'na bağlandığını,tüm yetkinin Erdoğan'da olduğunu unutmayın. Aynı düzenleme ile tüm arazi tahsisleri, işletme ruhsatları v.s. doğrudan Erdoğan'ın onayına bağlanmıştı .Şenol Kazancı bu işe bakıyordu. Müstear isimlerle sağa sola küfredip tehdit eden Şenol Kazancı'nın madenlerle ilgili tek kriteri ise 'ilgili yere' yapılan bağış miktarıdır. Tek kriterin 'rant' olduğu bir ülkede daha çok madenci ölür. Ölen öldüğü ile kalır. Soma'da olduğu gibi bir de üstüne tekme yersiniz."




<< Önceki Haber Maden ocaklarıyla ilgili tüyler ürpertici iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER