Medyaya darbe böyle deşifre oldu

Medyaya darbe operasyonunda oynanan senaryo bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Medyaya darbe böyle deşifre oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tahşiyecilerin lideri Mehmet  Doğan'ın gözlerinin görmediğini belirten açıklamasının, CNN Türk ekranlarında canlı yayınla doğru olmadığı anlaşıldı. Öte yandan yandaş medyanın gazetecileri Abdurrahman Dilipak ve Nevzat Çiçek'in sosyal medyadaki paylaşımları nasıl bir oyun oynanmak istendiğini kısa sürede ortaya koydu.

ERDOĞAN, 'GÖZLERİ GÖRMÜYOR' DEMİŞTİ 
TÜBİTAK'ın imza töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözü yine Hizmet hareketine getirerek hakaretlerde bulunmuştu. Erdoğan, Tahşiyecilerin lideri Mehmet  Doğan için,  "Tutturdular molla Muhammed. İki gözü yüzde 90 görmüyor, 122 kişiyi içeri aldılar. Adamcağız 17 yıl tutuklu kaldı ya. Niye? Pensilvanya’ya aykırı ifadede bulundu. Onun gibi düşünmedi, yaşamadı. Ve onların 17 yıldan sonra çıkıp açtıkları dava ile yaptıkları müracaatla işte şimdi halkalar sökülmeye başladı." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın üzerine basa basa 17 yıl cezaevinde kaldığını 2 defa tekrarladığı Mehmet Doğan 17 yıl değil,  17 ay tutuklu kalmıştı. Tayyip Erdoğan Tahşiyeciler lideri için cezaevinden çıkıp Hocaefendi hakkında müracaat yaptıklarını iddia etmişti. Oysa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Doğan'ın polisin kendisini arayarak "şikayetiniz var mı?" diye sormasıyla müracaat ettiğini itiraf etmişti. Erdoğan'ın bir iddiası da Mehmet Doğan'ın iki gözünün de görmediğiydi. CNN Türk'te katıldığı bir programda elimdeki kağıttan yazı okuyan Mehmet Doğan herkesi şaşırttı. 



Öte yandan Tahşiye senaryosuna sahip çıkan Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak ve Nevzat Çiçek'in Doğan ile samimi görüntüleri ortaya çıkmış hatta Dilipak'ın aylar öncesinden paylaştığı bu tweetle, yapılan kurgu operasyonunu "önceden bildirdi"  yorumları yapıldı.


 
Bu paylaşımın ardından Nevzat Çiçek ve Abdurrahman Dilipak'ın Mehmet Doğan ile olan fotoğrafları sosyal medyada alay konusu oldu. Zira Nevzat Çiçek paylaşımında Doğan'ın durumunu ajite etmek için "Mehmet Doğan, gözleri görmediği için yardımsız yürüyemiyor" ifadelerini kullanmıştı. Oysa sosyal medyada dolaşan başka bir fotoğrafta hem samimi oldukları hemde Doğan'ın ayaktaki rahat hali dikkat çekmişti. Çiçek'in göremediği için yürüyemiyor dediği Mehmet Doğan'ın canlı yayında elindeki kağıttan yazı okuması üzerine Çiçek alay konusu oldu.




<< Önceki Haber Medyaya darbe böyle deşifre oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER