Meğer örgüt, casusluk, dinleme yokmuş!

17 ve 25 Aralık’ta yolsuzlukları ortaya çıkaran, KCK/PKK, Selam Tevhid terör örgütü soruşturmalarında görev alan polislere yönelik soruşturma kapsamında mahkemeye çıkarılan 8 emniyet mensubu tutuklandı.

Meğer örgüt, casusluk, dinleme yokmuş!

12 polis mahkemede, 8 polis savcılıkta, serbest bırakıldı. Gözaltılar gerçekleştikten sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamada, şüphelilerin casusluk faaliyeti sebebiyle soruşturmaya tabi tutulduklarını açıklamasına rağmen polislerin ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘kişiler arasındaki dinleme’ iddiasıyla tutuklandığı öğrenildi. Kamuoyuna polislere yönelik operasyonu meşrulaştırmak için devlet dinlenilip şantaj ve casusluk yapıldığı haberlerine karşın bu iddialar tutuklama gerekçesine girmedi.

MAHKEME, KENDİSİ TESLİM OLAN  POLİSLERE, KAÇMA ŞÜPHELİSİ YAZDI

Diğer yandan haklarında gözaltı kararı verilen polislerin büyük çoğunluğu emniyete gelip kendileri teslim olmasına rağmen mahkemenin, tutuklama gerekçesine ‘kaçma şüpheli’ ifadesini kullanması şaşkınlığa sebep oldu. Diğer yandan ‘paralel yapı’ safsatasıyla gözaltına alınan polislere savcılık sorgusu sırasında örgüt iddialarıyla ilgili soru yöneltilmediği ortaya çıktı.

24 Temmuz 2014 Perşembe günü öğle saatlerinde adliyeye getirilen polisler, daha sonra savcılık sorgusu için Çağlayan Adliyesi’nin 7. katına çıkarıldı. Burada savcılar Okan Özsoy, Cumali Karakütük, Gökalp Kürkçü ve Yusuf Hakkı Doğan tarafından yaklaşık 15 saat sorgulandı. İfade işleminin tamamlanmasının ardından 4 savcı, 8 polisi serbest bırakırken 14 kişiyi tutuklanma talebiyle yeni kurulan sulh ceza hakimliğine sevk etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi Bekir Altunda yaklaşık 7 saat polisleri sorguladı. Saat 11.00’de duruşma sona erdi. 12.30 sularında kararını açıklayan Altun, 14 kişiden 8’inin tutuklanmasına 6 şahsın ise serbest bırakılmasına karar verdi. Haklarında tutuklama kararı çıkarılan polis amirleri Mesut Yılmaz, Mehmet Dilaver, Ramazan Olgun Altınışık, Fatih Kırçı, İsmail Torlak, Şeref Bolat, Selahattin Engin ve Ercan Palaz memur olmaları sebebiyle Paşakapısı Cezaevi’ne gönderildi. Savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılan Hüseyin Nohut, “Teröristle müzakere, polisle mücadele. Yeni Türkiye’nin ileri demokrasisi bu.” diyerek kendilerine yapılan haksızlığı haykırdı. Bir başka polis de, “Başımızı öne eğecek bir şey yapmadık.” şeklinde konuştu. Polisler adliyeden ayrılırken “Polisler hapiste hırsızlar Meclis’te” şeklinde bağırdı. 8 polis, yakınlarının alkışları ve ‘Hırsızlar utansın’ sloganıyla uğurlandı.
<< Önceki Haber Meğer örgüt, casusluk, dinleme yokmuş! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER