Mehmet Ali Şahin izlenim edinmiş (!) ama cevap gecikmedi

Bilim ve Teknoloji Bakanı 'Hissetmişti', Dışişleri Bakanı 'Kanaat getirmişti' şimdi de AKP Genel Başkan Yardımcısı 'İzlenim edinmiş!' Ama Şahin'i üzecek cevap Ricciardone'den geldi..

Mehmet Ali Şahin izlenim edinmiş (!) ama cevap gecikmedi

ABD Büyükelçisi Ricciardone ile görüşen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Fethullah Gülen grubunun faaliyetleriyle ilgili Türkiye bir talepte bulunursa, 'üzerimize düşeni yaparız' tarzında bir ifadesini izlenim edindim" dedi.

Radikal'in haberine göre; AKP Genel Merkezi’ne yaptığı ziyarette ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile görüşen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Fethullah Gülen grubunun faaliyetleriyle ilgili bir değerlendirmede bulunduk. Kendisi bu grubun dini bir eğitim yapan bir grup olduğunu biliyorduk ama son zamanlarda gördük ki, siyasi değerlendirmeleri var. Türkiye bir talepte bulunursa, üzerimizde düşeni yaparız tarzında bir ifadesini izlenim edindim” dedi.

Kanal 24’te Elif Çakır’a açıklamalar yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Şahin şöyle dedi:

"Fethullah Gülen grubunun faaliyetleriyle ilgili bir değerlendirmede bulunduk. Kendisi bu grubun dini bir eğitim yapan bir grup olduğunu biliyorduk ama son zamanlarda gördük ki, siyasi değerlendirmeleri var. "Türkiye bir talepte bulunursa, üzerimizde düşeni yaparız" tarzında bir ifadesini izlenim edindim."

RİCCİARDONE: AİLE İÇİ TARTIŞMAYA BİZİ KARIŞTIRMAYIN

Mehmet Ali Şahin'i yalanlayan haber Ricciardone'den geldi.. Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Ricciardone Artı Bir TV'nin sorularını cevapladı. Hükümet ile cemaat arasındaki gergin ilişki ve Amerika'nın pozisyonuna dair soruya Ricciardone şöyle cevap verdi: 

"Türkiye ve ABD arasındaki ilişkiler iki taraf için de hayati önem taşıyor. Gülen Hareketi ve hükümet arasında başlayan aile içi tartışmaya bizi karıştırmayın. Bazı haberler Amerika'yı tartışmanın bir parçası gibi göstermeye çalışıyor. Bu Türkiye'nin iç meselesidir. Temennim ABD ile Türkiye'nin köklü ilişkilerinin yanlış bilgilerle zarar görmemesidir" 
<< Önceki Haber Mehmet Ali Şahin izlenim edinmiş (!) ama cevap gecikmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER