Mehmet Öcalan gözaltına alındı

PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan gözaltına alındı.

Mehmet Öcalan gözaltına alındı

Öcalan'ın, eski bir davada ifade vermediği gerekçesiyle gözaltına alındı. Eski bir davada ifade vermediği için emniyet müdürlüğüne götürülen Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, serbest bırakıldı.

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, BDP ve DTP öncülüğünde Suriyeli Kürtlere destek için düzenlenen etkinliğe giderken gözaltına alındı. Halfeti çıkışında gözaltına alınan Mehmet Öcalan, hakkında eski bir dava kapsamında ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Mehmet Öcalan, PYD güçleri ile El Nusra cephesi arasında çatışmaların sürdüğü Suriye'nin Haseki iline bağlı Rasulayn ilçesinin karşısında bulunan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde BDP Ve DTP tarafından Suriyeli Kürt'lere destek amacıyla düzenlenecek 'Rojava ile dayanışma yürüyüşü' etkinliğine katılmak için Halfeti'den yola çıktı. Mehmet Öcalan'ın içinde bulunduğu Sinan Karakurt yönetimindeki otomobil ilçe çıkışında uygulama noktası oluşturan polisler tarafından durduruldu. 

Yapılan kimlik kontrolünde Öcalan ve yanındaki Sinan Karakurt'un haklarında eski bir davada ifade vermedikleri gerekçesiyle haklarında yakalama kararı bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine Mehmet Öcalan ve Sinan Karakurt polis tarafından ifadeleri alınmak üzere Halfeti Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada ifadeleri alınan Mehmet Öcalan ve Sinan Karakurt'un işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. 

ŞANLIURFA'DA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 

Bu arada, BDP ve DTK'nın izin verilmemesine karşın Ceylanpınar'da yapacağını açıkladıkları 'Rojava ile dayanışma yürüyüşü' nedeniyle Şanlıurfa'da yoğun güvenlik önlemi alındı. 

Ceylanpınar'a giden tüm araçlar kontrolden geçirildi ve içindekilere kimlik kontrolü uygulandı. Ceylanpınar'a da takviye polis ekipleri gönderildi.

DHA

<< Önceki Haber Mehmet Öcalan gözaltına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER