Mehmetçiğe Suriye tarafından ateş açıldı

Sınır tellerini onaran Hudut Devriye Timi'ne Suriye tarafından ateş açıldı. Genelkurmay açıklama yaptı..

Mehmetçiğe Suriye tarafından ateş açıldı

Genelkurmay Başkanlığı, sınır tellerini onaran Hudut Devriye Timi (HDT) üzerine Suriye tarafından 8-10 el ateş açıldığını bildirdi.

Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, dün (22 Nisan) saat 21.15 sıraların yaşanan olayla ilgili şu bilgiyi verdi: 

''Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 1'inci Hudut Alay Komutanlığı (Kilis) Afrin Hudut Karakol sorumluluk sahasında bir adet Jeep ve bir adet pikapın 1’inci Hat Yoluna yaklaştığının tespit edilmesi üzerine, bölgeye Hudut Devriye Timi (HDT) sevk edilmiş ve HDT'yi gören sivil araçlar Duruca Köyü istikametine kaçmıştır. Müteakiben, HDT tarafından yapılan kontrolde, sınır tel engelinde kesilmeler olduğu tespit edilmiş ve tel engelin onarımı yapılırken, Suriye tarafından 3-4 kişilik bir grup, HDT üzerine 8-10 el ateş açmıştır. Açılan ateşe Hudut Unsurlarımız tarafından ateşle karşılık verilmiş ve şahıslar bölgeden kaçarak uzaklaşmıştır.

Bilahare yapılan kontrolde, bölgeye intikal eden Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracın sağ ön çamurluğuna bir merminin isabet ettiği tespit edilmiştir. Kilis Cumhuriyet Savcılığı ve 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Askerî Savcılığına bilgi verilerek, adli tahkikata başlanmıştır."

CİHAN
<< Önceki Haber Mehmetçiğe Suriye tarafından ateş açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER