Merkeze alınan Vali Mutlu'dan ilk açıklama

Merkeze alınan eski İstanbul Valisi Mutlu'dan ilk açıklama geldi, makamların geçicici olduğuna dikkat çekti.

Merkeze alınan Vali Mutlu'dan ilk açıklama

İstanbul Valiliği görevinden merkeze alınan Hüseyin Avni Mutlu, rahat ve müsterih bir şekilde ayrıldığını söyledi. Makamların geçici olduğuna dikkat çeken Mutlu, "İnsanoğlu bu dünyada bir hiçtir. Hepimiz geldiğimiz yere gidiyoruz." dedi...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, merkeze atanması ile ilgili olarak ilk kez konuştu. Vali Mutlu, İstanbul’a hizmet etmekten gurur duyduğunu ve görevine geldiği gün kadar rahat ve huzurla gideceğini söyledi. Bundan sonra İstanbul’da yaşamaya devam edeceğini ifade eden Mutlu, atama kararını öğrendiğinde iki rekat şükür namazı kıldığını kaydetti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1960 darbesinde idam edilerek hayatlarını kaybeden Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın 53. Vefat yıldönümü anma programına katıldı. Programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, merkeze atanması ile ilgili olarak ilk kez konuştu. Mutlu “Rabbimize şükrediyoruz. Devletimizin ve milletimizin hizmetinde hangi makama atandıysak bugüne kadar şükrederek gittik makamlarımızda görevlerimizi yaptık. Göreve başlarken iki rekat namazımızı kıldık, Allah’a hamd ettik. Ne zaman ayrıldıysak da iki rekat şükür namazı kıldık.” Dedi.

"GELDİĞİM GÜNKÜ KADAR RAHATIM"

Atama kararını aldığında şükrettiğini ifade eden Vali Mutlu “Geldiğimiz gibi ayrılıyoruz. Geldiğimizde nasıl şükrederek hamd ederek geldiysek bugün de öyle ayrılıyoruz. Geldiğimiz yer ile gittiğimiz yer arasında hiçbir fark yoktur. Hiçlik önemlidir. İnsanoğlu bu dünyada hiçtir. Bütün makamlar gelici ve geçicidir. Makamların hepsi Rabbimizin takdiriyle verilir ve alınır. O’nun rızası dışında yaprak kımıldamaz. Bu manada imanımız ve tevekkülümüz tamdır. Dolayısıyla geldiğimiz yere döneceğiz. İstanbul’a veda etmiyoruz. İstanbul’da yaşayacağız. Elhamdülillah. Makamlar gelip geçici bu görevleri her şeyden öte bilgimiz, tecrübemiz ile yapmaya gayret ettik. Ayrılırken de geldiğim günkü kadar rahat ve müsterihim.” şeklinde konuştu.

"GELİŞ DE GÜZELDİR, GİDİŞ DE"

Bir basın mensubunun “Merkez’e atanmayı bekliyor muydunuz?” sorusu üzerine Vali Mutlu, “Geldiğimiz günün bir gün sonrasında da her şeyi bekleriz. Bu konuda hiç sarsılmaz bir imanımız vardır. Geldiğimiz gün ile bir gün sonrası arasında fark görmeyiz. Geliş de güzeldir, gidiş de güzeldir. İstanbul’a hizmet etmekten gurur duyuyoruz.” Şeklinde konuştu. Vali Mutlu, Anıt Mezar’dan ayrılarak İstanbul  Büyükşehir Belediyesi’ne geldi.

DHA

<< Önceki Haber Merkeze alınan Vali Mutlu'dan ilk açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER