'Meslektaşlarımın tavırlarından dolayı utandım'

Sahur vakti gözaltına alındıktan sonra sevk edilldiği adliyede serbest kalan 4. sınıf Emniyet Müdürü Murat Çetiner, gözaltında bulundukları süre içerisinde meslektaşlarının tavırlarından dolayı utandığını söyledi.

'Meslektaşlarımın tavırlarından dolayı utandım'

Sahur vakti gözaltına alındıktan sonra sevk edilldiği adliyede serbest kalan 4. sınıf Emniyet Müdürü Murat Çetiner, gözaltında bulundukları süre içerisinde meslektaşlarının tavırlarından dolayı utandığını söyledi. İlk gün doğru dürüst yemek verilmediğini anlatan Çetiner, geceleri ışıkların tamamının açılarak uyuma imkanı sunulmadığını kaydetti.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yapan polisler, gözaltına alındıktan sonra Çağlayan Adliyesine sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen ve ardından serbest bırakılan polislerden 4. sınıf Emniyet Müdürü Murat Çetiner, gözaltı sürecinde yapılan hukuksuzluklara ve kötü muameleye dikkat çekti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğünde görev yapan meslektaşlarının gözaltında bulundukları süreç içerisinde kendilerine takındıkları tavırların hukuksuz olduğunu belirten Çetiner, "Özellikle belirtmek istediğim iki konu var. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'nde ne yazık ki meslektaşlarımın gözaltında bulunduğumuz süreç içerisinde bize bulundukları tavırdır. Emniyet müdür yardımcısı şube ve müdür yardımcıları temel insan haklarına ve hukuk sistemine uygun olmayan hareketlerde bulundular. Bununla ilgili biz savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Her gece ışıkların tamamını yakarak bize uyuma imkanı vermediler. Şuan size dün gece uyumayan bir insan olarak konuşuyorum. Güvenlik kamera kayıtlarından tamamı tespit edilebilir. İlk gün bize doğru dürüst yemek vermediler. Savcıya dilekçe verdikten sonra bu durum biraz düzeltildi. Ne yazık ki meslektaşlarımın bu yaptıkları davranışlardan dolayı utanıyorum." şeklinde konuştu. 

"MESLEKTAŞLARIMIN HİÇ BİRİ UTANDIRACAK BİR ŞEY YAPMADI"

Gözaltına alınan meslektaşlarının hiçbirinin hukuksuz ve utandıracak bir şey yapmadığını dile getiren Çetiner, "Yani kimseyi utandıracak bir şey yapmadık. Beraber çalıştığım dönemde müdürlerim başta olmak üzere devrelerim ve arkadaşlarımın hiç birisinin utanılacak ve yanlış bir şey yaptığını düşünmüyorum. Eğer yanlış bir şey yapmışlarsa da hukuk önünde gereken yapılır. Ama bunlar kötü muamele ve işkenceyle veya benzer şeylerle yapılmaz. Gözaltı sürecinde olumsuz şeylerle karşılaştık. Olumlu şeylerle de karşılaştık. Gözaltına alınan 75 kişi olarak kenetlendik. Yapılan bütün dualar ve destekleri hissettik. İçeride çok olumlu bir atmosfer var." diye konuştu. 
<< Önceki Haber 'Meslektaşlarımın tavırlarından dolayı utandım' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER