Müdürlerin görevden alınmasıyla ilgili ortaya çıkan şok gerçek!

Seyhan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul müdürlerini ellerinde somut bir belge olmamasına rağmen görevden alması üzerine yargıya giden müdürler, skandal bir durumla karşılaştı.

Müdürlerin görevden alınmasıyla ilgili ortaya çıkan şok gerçek!

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, yönetici değerlendirme sonuçlarına itiraz eden müdürlerin formlarında değişiklik yapıldığı ortaya çıktı. Sabancı İlkokulu Müdürü Süleyman Avcı, görevden alınınca mahkemeye başvurdu. Mahkeme de Milli Eğitim Müdürlüğü’nden puanlama formlarını istedi. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü, okul aile birliği başkanının Avcı’nın performansı hakkında yaptığı değerlendirmelerin tam tersini içeren formu mahkemeye sundu. İddiaya göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul aile birliği başkanının şifresini kullanarak formda değişiklik yaptı.

Türk Eğitim-Sen Adana 1. No’lu Şube Sekreteri Durdu Mehmet Girgeç, okul müdürlerinin görevden alınmalarında hukuksuzluklar yaşandığını söyledi. Müdürlerin değerlendirmelerinin yapıldığı okul aile birliği puanlamaları ile bakanlığın mahkemeye gönderdiği formlarda değişiklikler olduğunu ifade eden Girgeç, skandalı şöyle anlattı: “Olay ortaya çıktıktan sonra okul aile birliği başkanı ile görüştük. Kendisinin verdiği form üzerinde giriş yaptığı tarih ve saat belli, bu tarih ve saatten sonra sisteme giriş yapmadığını söyledi. Ancak ilçe milli eğitim müdürlüğünün mahkemeye sunduğu evrakta hepsini ‘hayır’ olarak gördüğünü ve şaşırdığını belirtti. Burada ya sistemsel bir hata var, ya ilçe milli eğitim müdürlüğü ‘evet’leri hayır olarak yaptı ya da okul aile birliği başkanının haberi olmadan onun şifresi ile verdiği ‘evet’ler ‘hayır’ olarak yapıldı.”

Bu değişiklik nedeniyle kafalarında soru işaretleri oluştuğunun altını çizen Girgeç, şu ifadeleri kullandı: “Dolayısıyla diğer okul müdürlerinin puanlamalarının da incelenmesi gerekiyor. Okul aile birliği başkanının puan verdiği tarih ve saat belli, bu saatten sonra sisteme giriş yapmıyor. Eğer bakanlık kendinden eminse, bu notların hangi tarihte, hangi IP numarasından yapıldığı bellidir, bunu yayınlasın. Görevden alınan okul müdürleri, başarısız oldukları için değil farklı sendikadan oldukları için görevden alındılar. Eğitim Bir-Sen’li olmayan herkes görevden alındı. Milliyetçi, muhafazakâr, görevini iyi yapan kişi var ise ‘paralel yapı’ denilerek görevden alındı. Başarı ve liyakate kesinlikle bakılmıyor.”
<< Önceki Haber Müdürlerin görevden alınmasıyla ilgili ortaya çıkan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER