Musul'daki rehine krizinin sorumlusu Selvi'ye göre bakın kim

Hükümete yakın Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdulkadir Selvi, Musul'da yaşanan rehine krizinin sorumlusunun Başkonsolos olduğunu söyledi.

Musul'daki rehine krizinin sorumlusu Selvi'ye göre bakın kim

Hükümet yandaşı Yeni Şafak'ın Ankara temsilcisi Abdulkadir Selvi, Musul'da yaşanan rehine kriziyle ilgili akıllara durgunluk veren bir iddiayı gündeme taşıdı. Hükümetin bile kaçırılma hadisesiyle ilgili dile getirmediği iddiayı dile getiren Selvi, skandaldan -kaçırılan 49 kişi arasında yer alan- Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ı sorumlu tuttu: ''Hükümet uyardı ancak Konsolosluğu Başkonsolos boşalttırmadı''

Gazeteci Ahmet Hakan, Abdulkadir Selvi ile söyleşi yaptı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan röportaja göre, Selvi'ye Musul'daki rehine olayı Davutoğlu'nun başarısızlığı değil mi? diye soran Ahmet Hakan'ın aldığı cevap şaşkınlık vericiydi. Selvi, olayla ilgili Dışişleri Bakanlığı'nın emri altında bulunan Başkonsolos'u suçladı. 

İşte Ahmet Hakan'ın soruları ve Abdulkadir Selvi'nin verdiği cevaplar:

A.H: Musul'daki rehine olayı Davutoğlu'nun başarısızlığı değil mi?

Selvi: Ben bunun Davutoğlu'ndan ya da Dışişleri Müşteşarı Feridun Sinirlioğlu'ndan kaynaklanmadığı bilgisine ulaştım. Şu anda rehine pozisyonunda olduğu için çok ileri bir şey söyleyemem ama olay büyük ölçüde oradaki Başkonsolosumuzdan kaynaklanıyor.

<< Önceki Haber Musul'daki rehine krizinin sorumlusu Selvi'ye göre bakın kim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER