N'aptın sen Etyen abi?

Samanyolu Haber Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, Etyen Mahcupyan'ın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra gazeteci olarak katıldığı GYV toplantısından hareketle kaleme aldığı iddialara, çarpıcı sorularla cevap verdi.

N'aptın sen Etyen abi?

Akşam gazetesi yazarı  Etyen Mahcupyan, 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ve Cemaat bağlamında ‘Nifak karşısında sukut edenlere’ başlıklı bir yazı kaleme aldı. Mahcupyan, yazısında 17 Aralık yolsuzluk  ve rüşvet operasyonundan sonra katıldığı bir GYV toplantısında iki Cemaat mensubunun aralarında geçen diyalogdan bahsedip bu konuşmayı, Hizmet Hareketi'nin 17 Aralık itirafı şeklinde sundu.

Samanyolu Haber Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, Etyen Mahcupyan'ın gazeteci olarak katıldığı GYV toplantısından hareketle kaleme aldığı iftira mukabilinden iddialara, çarpıcı sorularla cevap verdi. Yıkar, ilk olarak Mahcupyan'ın tuhaf bir dönüşümden geçtiğini belirterek bu dönüşümün sebebini de ani bir modifikasyon şeklinde tanımladı.

Açıklamalarına Mahcupyan'ın iftira niteliğindeki iddiaları üzerinden devam eden Metin Yıkar, Mahcupyan'a çarpıcı sorular yöneltti. "GYV'nin en özel toplantılarına katılacak kadar güvendiği Mahçupyan, nasıl olmuş da Hizmeti bu kadar yanlış tanımış, 17 Aralık'ta uyanmış?" diyen Yıkar, Etyen Mahcupyan'a "Mahçupyan "darbe" olarak nitelediği 17 Aralık'ta bile uyanmamış. Uyansa 3 hafta sonraki Cemaat toplantısına katılır mıydı? Mahçupyan, o sözlerden Hizmet'in AKP'ye darbe yaptığı sonucunu çıkardıysa, neden "ne demek istiyorsunuz kardeşim siz?" diye sormamış?" sorularını yöneltti.

İŞTE METİN YIKAR'IN O AÇIKLAMALARI

Bizim buraların müdavimlerinden Etyen Bey, tuhaf bir dönüşüm geçiriyor. Evrim olmadığı kesin. Sebebi belirsiz ani bir modifikasyon. 

Güya GYV'nin özel katılımlı bir toplantısına gitmiş. Güya orada Hizmet mensuplarından birine basitçe ‘Ne oluyor?’ sorusu sorulmuş.

Güya soruya muhatap kişi şöyle cevap vermiş: “Bizde değişen bir şey yok… Bir ay içinde netice alırız.” Bu cevaptan sonra sessizlik olmuşmuş.

Güya sonra hiçbir şey olmamış gibi gündeme geçilmiş. Etyen Bey'e göre bu, Hizmetin bu olayı darbe girişimi olarak kullandığının delili imiş.

Akla gelen soruları yazalım birer birer. Kendileri de "derin" entelektüel kıvraklıklarıyla cevap versinler.

1. GYV'nin en özel toplantılarına katılacak kadar güvendiği Mahçupyan nasıl olmuş da Hizmeti bu kadar yanlış tanımış, 17 Aralık'ta uyanmış?

2. Mahçupyan "darbe" olarak nitelediği 17 Aralık'ta bile uyanmamış. Uyansa 3 hafta sonraki Cemaat toplantısına katılır mıydı?

3. Mahçupyan o sözlerden Hizmet'in AKP'ye darbe yaptığı sonucunu çıkardıysa, neden "ne demek istiyorsunuz kardeşim siz?" diye sormamış?

4. Haydi konuşursam mahçup olurum insanların içinde diye düşündü, diyelim. Sonra neden o toplantıyı terketmemiş?

5. Söylendiği iddia olunan “Bizde değişen bir şey yok.." cümlesinden sonra "Bir ay içinde netice alırız” cümlesi sizce mantıklı mı?

6. O kişi "bizde değişen bir şey yok" derken, "sürülsek de, kovulsak da bizim duruşumuzda bir değişiklik olmaz" demek istemiş olmasın?

7. Bir ay sonra ne mi oldu? Yanlış'ın kazandığını zanneden ÇAKMA entellektüeller, koşa koşa paralı iktidar havuzuna atladılar. O kadar...

<< Önceki Haber N'aptın sen Etyen abi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER