'Nefret operasyonu'na bir tepki de Birlik Vakfı'ndan geldi...

Birlik Vakfı kurucularından Ahmet Rüştü Çelebi, medyaya yapılan son operasyona sert tepki gösterdi.

'Nefret operasyonu'na bir tepki de Birlik Vakfı'ndan geldi...

Operasyonun vatandaş vicdanında hoş karşılanmayacağına dikkat çeken Çelebi, “Ortada suç yok, ne yapmışlar? Yani şimdi Ekrem Dumanlı Bey ne yapmış? Fethullah Hoca ne yapmış? 80 yaşındaki Ahmet Şahin ne yapmış?” dedi. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Birlik Vakfı kurucularından Ahmet Rüştü Çelebi, başta Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın gözaltına alınmasına ve 14 Aralık’taki operasyona tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanlış bilgilerle yanlış kanaatlerde bulunduğuna dikkat çeken Çelebi, “Bugün maalesef Türkiye’de Türkiye’nin büyük meseleleri karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meselelerin iç yüzüne vakıf olmadan, etrafındaki danışma grubunun tavsiyesiyle ve tespitleriyle hükümleri değerlendirmesi bir bakıma yorulmuş olarak bazen yanlış kanaatlerde bulunmaktadır. Yoksa ben bir cumhurbaşkanının Türkiye’de büyük başarılar yapmış, vaktiyle de Fethullah Hoca’yı methetmiş bir zatın bu şekilde yanlış yapabileceğine inanmak istemiyorum.” diye konuştu.

‘BÜYÜK VURGUN VE RANT YAYGIN BİR KANAAT HALİNİ ALMIŞ’

Yolsuzluk ve rüşvet olaylarının toplumun büyük çoğunluğunda konuşulduğunu kaydeden Çelebi, şöyle devam etti: “Bugün Türkiye’de nereye giderseniz gidin, üzülerek söylüyorum büyük vurgun, su istimal ve rant dağılımı olduğu yaygın bir kanaat halini almıştır.”

Hırsızlık iddialarında adı geçenlere, ‘Bunlar bizim partimizdendir’ diye sahip çıkılamayacağını ifade eden Çelebi, “Kim olursa olsun bir ülkede hırsızlık iddiası varsa, çalma iddiası varsa, bir takım kasalar varsa, başka suç unsurları varsa bunlar bizim kanımızdır, bunlar bizim partimizdendir diye sahip çıkılmaz. Kalkıp da suçluları millet huzurunda beraat ettirmeye, millet huzurunda suçlu değildir diye akla mantığa uymayan bahanelerle ortadan kaldırmak, demokrasi ahlakıyla, dürüstlük ahlakıyla bağdaşmaz.” şeklinde konuştu. 

‘YANLIŞI SÖYLEMEK FAZİLETTİR’

Basının 4. kuvvet olduğunu kaydeden Çelebi, bu vasfı iktidarın elinde tutmasının yanlış olduğunu söyledi. Çelebi, “Bir de iktidar kendi basınını himaye etmemelidir. Devlet muhalif basına şiddet göstermesi yanlış. Bir de büyük adamlara karşı yanlışı söylemek fazilettir. Yoksa dalkavukluk, yalakalık. Öyle şahıslar var ki vaktiyle desteklemedikleri insanların meddahı olmuşlar. Ben arkadaşların kalbini kırmak istemem fakat hakkın ve hakikatin kalbi ondan daha önemlidir. Fethullah Hoca aleyhindeki sözleri dinledikçe, çok özür diliyorum küfretmek isteyen, çok özür diliyorum dostlarımın o zamanlarda benden daha fazla methüsena ettiklerini biliyorum. Şimdi bunları görünce insan tuhaf oluyor.” ifadelerini kullandı.

‘ORTADA SUÇ YOK, NE YAPMIŞLAR?’

Medyaya yönelik operasyonun vatandaş vicdanında hoş karşılanmayacağına dikkat çeken Çelebi, şöyle devam etti: “Bu operasyonların Türkiye’ye bir faydası olacağını zannetmiyorum. Vatandaş vicdanında, kamuoyunda hoş karşılanacağını da zannetmiyorum. Ortada suç yok, ne yapmışlar? Yani şimdi Ekrem Dumanlı Bey ne yapmış? Fethullah Hoca ne yapmış? 80 yaşındaki Ahmed Şahin ne yapmış?” 

Fethullah Gülen Hocaefendi’yle zamanında dost şimdi düşman olanlara seslenen Çelebi, “Çıksın bu Fethullah Hoca’yla düşman, vaktiyle dost olan insanlar, Mehmet Barlas, Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Abdulkadir Aksu gibi insanlar. Bunların hepsi Fethullah Hoca’yı benden önce tanır. Oturup yüzüne karşı onu methetmiş elini öpmüş adamlardır. Bunlar çıksın Fethullah Hoca’nın şöyle bir yanlışı var desinler ben de inanayım. Onlar bir milletvekilliği, bakanlık olduğu zaman birbirine düşen insanlar. Bizim dava peşinde koşan arkadaşlarımız öyle değil ki.” dedi. 


CİHAN
<< Önceki Haber 'Nefret operasyonu'na bir tepki de Birlik Vakfı'ndan geldi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER