Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı adliyeye sevk edildi

Özgür basına yönelik 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan 16 kişi adliyeye sevk edildi. Sevk edilenler arasında Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı da var.

Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı adliyeye sevk edildi

Medyaya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınanların savcılık ifadesi tamamlandı. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve  Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın da aralarında  bulunduğu 16 kişi mahkemeye sevk edildi.
Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca Eyüp Devlet Hastanesine getirildi.  Karaca, hastane girişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Karaca, "Bir dizi filminden terör örgütü oluşturuluyor. Özgür Türkiye özgür basın susmaz." sözlerini söyledi. Yaklaşık beş dakikalık sağlık kontrolünden sonra Karaca, hastane çıkışı tekrar basın mensuplarına dönerek, "Medya Grup Başkanı eğer terörden tutuklanıyorsa daha ne deyeyim.Yeni Türkiye demokrasisinin geldiği nokta bu." diyerek el salladı. Karaca, saat 07:15 sıralarında adliyeye getirildi.
Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı sağlık kontrolünde | samanyoluhaber.com Ekrem Dumanlı Adliyeye götürülmeden önce Eyüp Devlet Hastanesi'nde saat 06:30 sıralarında sağlık kontrolünden geçirildi. Hastane girişi Dumanlı, “Yezidlere boyun eğmeyeceğiz. Demokrasiden özgürlüklerden dönüş yok.” ifadelerini kullandı. Bir buçuk dakika hastanede kalan Ekrem Dumanlı el sallayarak, çıkışta “Allah'a emanet olun. Vatan sağ olsun, ülke sağolsun.” dedi. Dumanlı'yı getiren polis otobüsünün ön koltuğunda oturduğu zaman basın mensuplarına el salladı. Ancak polis ekipleri Dumanlı'nın önünü keserek görüntü almasını engelledi. Ekrem Dumanlı saat 06:50 sıralarında Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.
AVUKAT FİKRET DURAN'IN AÇIKLAMALARI Avukat Fikret Duran "Bizlere soylememesine rağmen anliyoruz ki Sayın Karaca ve Dumanlı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.Birazdan hastaneye götürülecekler. Hastaneden rapor alındıktan sonra adliyeye götürülecekler. Saat 09.00'da mahkeme sorgusunun başlayacağını düşünüyoruz. Sn Hidayet Karaca hakkında dosyada hiç bir delil yok.Dosya ellerinde patladi.Buna rağmen tutuklama istenmesi yargının bittiğinin resmidir. Sn Karaca 20 sayfa tutan ifadesinde savciya hukuk dersi verdi, adeta manifesto sundu. Bazı siyasetçilerin sık sık "70 yaşında ama bir adam" dediği kişinin dosyada ne şikayeti var ne ifadesi var. Sorusturma dosyasi 2014 Ekim ayında açılmış fakat soruşturma ve gözaltına alınanlar Sabah G.nin 22.03.2014 tarihli haberinde aynen yazilmis. Bu haber gösteriyor ki önce medyada haber yapıp sonra sorusturma açıp operasyon yaptırıyorlar. Kim  kime kumpas kuruyor gün gibi çok açık. Muvekkilimin söyleyeceği 1 cümleden korkanlar hastaneye gotururken bile köşe kapmaca oynuyor, kameralarin çekmesini istemiyor." dedi
<< Önceki Haber Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı adliyeye sevk edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER