Nefret operasyonunda yeni gelişme

Özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınacaklar listesinde adı bulunan Bugün Gazetesi Yazarı Nuh Gönültaş, adliyeye giderek ifade vermesini ardından serbest bırakıldı.

Nefret operasyonunda yeni gelişme

Gönültaş, "Bu dava dosyası çok boş bir dosya. Arkadaşlara burada zulüm edilmektedir. Boş bir dosyayla zulüm edilmektedir. Hukuksuz bir biçimde kurgu bir davadır. Çok net kurgu olduğu belli yani." dedi.

Medyaya operasyon kapsamında gözaltı listesinde adı bulunan Nuh Gönültaş, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne giderek ifade verdi. İfadesinin ardından serbest bırakılan Gönültaş, çıkışta açıklamalarda bulundu. Bu dava dosyası çok boş bir dosya olduğunu belirten Gönültaş," Arkadaşlara burada zulüm edilmektedir. Boş bir dosyayla zulüm edilmektedir. Hukuksuz bir biçimde kurgu bir davadır. Çok net kurgu olduğu belli yani. 5 yıl önce yayınlanmış bazı yazılar ve 4 yıl önce yapılmış bir operasyonla ilgili bir kısım önceden kurgulanmış sonradan yasalar çıkarılmış o yasalar çıkmasa zaten böyle bir dava açılmış olmayacak. Dolayısıyla her şey yasalara uydurularak böyle boş dosyayla karşımıza çıkmışlar. Tabi yapacak bir şey yok. Hukuka olan saygımızdan dolayı burada ifade vermek zorundayız." diye konuştu.

Gönültaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ben eminim hakimler ve savcılar da bu işi yürütenler de bu dosyanın içinin boş olduğunu hissediyorlar, görüyorlar ama bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu baskı ortamı onları da etkiliyor. Öyle görünüyor. Yine de biz hakimler ve savcıların kendi vicdanlarıyla her türlü baskıya rağmen karar verebileceğini düşünüyoruz. Öyle de düşünmeye devam edeceğiz. Türkiye’de ortam gittikçe toplumun her kesimini her türlü meslekten insanı kapsayacak şekilde baskı ortamına dönüşüyor. Dolayısıyla böyle baskı ortamların da böyle hukuksuz davların ortaya çıkması normal. Yani bu davanın ortaya çıkması Türkiye’nin genel gidişiyle ilgili bir durum. Çok fazla da önemsediğimiz bir durumda değil." 
<< Önceki Haber Nefret operasyonunda yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER