Nuh Gönültaş, hakkında çıkan 'kaçtı' iddialarına böyle cevap verdi

Amerika’ya kaçtığı yönünde hakkında haberler yapılan Bugün Gazetesi Yazarı Nuh Gönültaş, bugün İstanbul’a Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye'ye giriş yaptığını belirtti.

Nuh Gönültaş, hakkında çıkan 'kaçtı' iddialarına böyle cevap verdi

Kaçmadığını, savcının kendisini yarın ifadeye çağırdığını kaydeden Gönültaş, "Gittiğimde geri döneceğimi ima etmiştim. Kaçmak isteseydim Moskova’ya mı kaçardım?” dedi.

Hakkında Türkiye’yi terk ettiği yönünde iddialar çıkan Yazar Nuh Gönültaş, bugün saat 01.00 sıralarında Rusya’dan İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldi. Hakkında yakalama kararı olmadığını dile getiren Gönültaş, “Rusya’daki ekonomik krizi yerinde görebilmek için bu seyahati gerçekleştirdim. Bu seyahat hem turistik hem de iş seyahati olacaktı. Çünkü bu kriz, Rusya’nın bugüne kadar yaşadığı en büyük krizlerden bir tanesi. Türk iş adamları da her saat milyonlarca dolar kaybediyorlar. Arkadaşımın daveti üzerine gitmiştim. Nitekim 3 gün sonra da döndüm. THY uçağıyla dün saat 01.00 sıralarında döndüm, İstanbul’a geldim. Benim kaçmam için bir sebep yok. Hakkımda yakalama kararı yok. Yurt dışına çıkış yasağı kararı yok. Ben yurt dışına çıkmadan önce bana tebliğ edilen bir şey yok. Dolayısıyla benim yurt dışına çıkmam kadar doğal bir şey olamaz. Atatürk Havalimanı’ndan hiçbir kaçak yola başvurmadan çıkmış olmam nasıl kaçmak anlamına gelir?” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANI, DAVANIN HAKİM VE SAVCISI GİBİ’

Özgür medyayı hedef alan operasyon sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Zannediyorum bir ikisi kaçıverdi" ifadelerini eleştiren Gönültaş, “Cumhurbaşkanı’nın böyle bir ifade kullanması çok ayıp. Kendisi bu davanın savcısı ve hakimiymiş gibi. Davanın üzerinde durması yakışıksız. Ben kaçmadım ki. Kaçacak durumum yok. Kaçak olma ihtimalim sıfır. Böyle bir bilgiyi Cumhurbaşkanının bilmemesi beklenemez. Böyle bir şey diyorsa, yapmak istediği propagandanın sonucu. Ben, Cumhurbaşkanı ile aşık atacak bir adam değilim. Ama onun kendisine oy vermiş kesimlere yönelik asimetrik bir savaş içinde olduğunu hem fiilen hem zihnen görüyorum. Bu taraftaki bir kurumda çalıştığım için onun hedefi olabilirim. Öyle düşünüyor çünkü.” ifadelerini kullandı. 

Kendisine atfedilen suçun ‘Tek Türkiye’ dizisinin ‘Karanlık Kurulu’ndaki konuşmalardan ‘Tahşiyeciler’ ile ilgili bölümü köşesine koymak olduğunu kaydeden Gönültaş, “Buradan ‘bu grubun parçasısınız.’ diyorlar.” diye konuştu. 

'KAÇMAK İSTESEM MOSKOVA'YA MI KAÇARDIM?'

“Türkiye’de insanlar arasında duvarlar örülüyor.” diyen Gönültaş, “İnsanların birbirleriyle diyaloğu kalmasın isteniyor. Çünkü böyle daha kolay amaçlarına ulaşacaklarını umuyorlar. Gittiğimde geri döneceğimi ima etmiştim. Kaçmak isteseydim Moskova’ya mı kaçardım? Putin ile Erdoğan’ın arası çok iyi. Rusya’ya kaçtığım zaman bir telefonla tekrar geri dönebileceğimi önceden görebilecek kadar gazeteciliğimiz var. Bana kaçtı diyenlerin yanılmış olduğunu yurda dönerek göstermiş oldum.” şeklinde konuştu. 

'SAVCI YARIN ÇAĞIRDI'

Savcının kendisini yarın saat 10.00’da ifade vermeye çağırdığını belirten Gönültaş, “Türkiye’de medyanın diline düşmek kadar berbat bir şey olamaz. Özellikle havuz medyasının hakkımda yaptığı yayınlar. Hakkımda kaçak belgesi çıkacakmış. Kırmızı bülten çıkarılacakmış. Garip iddialar dile getiriyorlar. Bunlar doğru şeyler değil.” dedi. 

Rusya’daki ekonomik fırtınanın Türkiye’de de beklendiğini söyleyen Gönültaş şöyle devam etti: “Benim Amerika’ya kaçtığımı söylüyorlardı. Amerika’ya kaçmadım, Moskova’ya gittim. Bulunduğum 2-3 günlük süre içinde Nazım Hikmet’in neden Moskova’ya kaçmış olabileceği üzerinde okudum ve çalıştım. Nazım Hikmet’in Moskova’ya vardıktan sonra söylediği en güzel sözlerden birisi ‘Toprak sıcak ve güzeldir. Toprağın en güzel yeri memleketimdir benim.’ sözleridir. Yazar 50 yıl önce yurt dışına kaçmak zorunda kalmış. Eğer benim durumuma kaçmak diyorsanız, bu insanın neden kaçtığı ile ilgili durumu kendim için de uygulayabilirim. Empati yaptım birkaç günlük sürede.”


CİHAN
<< Önceki Haber Nuh Gönültaş, hakkında çıkan 'kaçtı' iddialarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER