O bayrak bakın neden değiştirilmiş!

PYD’li Ciwan Mustafa, bir mevziyi ele geçirdiklerinde kendi bayraklarını, sivil yönetime devrettiklerinde ise Kürt Konseyi bayrağı diktiklerini açıkladı.

O bayrak bakın neden değiştirilmiş!


Suriye’de El Nusra Cephesi ile çatışan ve birçok Kürt kentinin kontrolünü ele geçiren PYD’nin Resulayn (Serakaniye) sorumlusu Ciwan Mustafa bayrağın neden değiştiğini açıkladı. Taraf Gazetesi'ne konuşan Ciwan Mustafa, El Nusra güçlerinden arındırılmayan bölgelere PYD bayrağı astıklarını, bölge tamamen “temizlendikten” sonra da Kürt Yüksek Konseyi bayrağının asıldığını söyledi. PYD’ye bağlı silahlı güçlerin El Nusra ve El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide savaşçılarının Serakani’den 3 kilometre kadar uzağa çıkardıkları öğrenildi.

Konsey bayrağı dalgalanacak

Suriye’deki Kürt kentlerinde yaşananlarla ilgili PYD Serakaniye sorumlusu konuştu. Dr. Ciwan Mustafa, “YPG’nin asayişi tarafından muhaliflerden arındırılan Kürt kentleri sivil otorite olan Yüksek Kürt Konseyi’ne teslim etmektedir. Yüksek Kürt Konseyi’ne teslim edilen her bölgede Kürt Yüksek Konseyi bayrağı dalgalanır. Buna Konsey karar veriyor. PYD bayrağının dalgalandığı kentler ise tamamen muhaliflerden arındırılmamış olan kentlerdir. Bundan sonra aldığımız kentlerde Yüksek Kürt Konseyi bayrağı dalgalanacaktır” dedi. Ciwan Mustafa, Rojava olarak bilinen bölgede seçimlerin ne zaman yapılacağıyla ilgili ise, “Rojava’daki Kürt topraklarının tamamı El Nusra ve El Kaide savaşçılarından alındığında seçimler olacaktır” dedi.

25 El Nusra savaşçısı esir

Ciwan Mustafa açıklamalarına şöyle devam etti: “PYD ve El Nusra Cephesi arasında yaşanan çatışmalarda 25 El Nusra üyesini esir aldık. Bunlar arasında Irak Soran Kürtleri de var. Esir alınanlar arasında Türk kimliği taşıyan üç kişi de var. El Nusra Cephesi üyelerinden temizlediğimiz mevzilerde de Türk kimlikleri bulduk. Kimliklerin sahibi Türklere ne olduğunu bilmiyoruz. El Nusra’nın elinde esir Kürt yok.”

Nusracılar menzil dışına

Dr. Ciwan Mustafa El Nusra ile PYD arasında yaşanan çatışmaları şu ifadelerle anlattı: “El Nusra Cephesi savaşçılarını Serekani dışına çıkardık. Onların top ve havan mermilerini kente atamayacakları menzilin dışına çıkarıyoruz. Buna çok az kaldı. Başarana kadar da devam edeceğiz. Bölgenin hakimiyeti şu an tamamen Kürt gruplarındadır. Serekani-Ceylanpınar sınır kapısını da ele geçirdik. El Nusracıların yaptığı havan atışları nedeniyle sivillerin geçişlerine izin vermiyoruz. Dün öğlen saatlerinde El Nusra Cephesi tarafından yapılan havan atışlarında bir ev isabet aldı. Burada biri 70 diğer 12 yaşlarında bir çocuk olmak özere iki kişi hayatını kaybetti. Yaralılar da vardı. Bir haftada yaşanan çatışmalardan dolayı PYD Asayiş birliğinden üç kişi yaşamını yitirdi. Serakaniye’de çatışma yok. Ancak Halep ve çevresinde çatışmalar sürüyor.”

Asayiş birimleri denetim yapıyor

PYD lideri Salih Müslim’in Türkiye’ye gelişinin ardından Rojava bölgesinde bulunan tüm Kürt kentlerinde PYD bayrağı yerine Yüksek Kürt Konseyi bayrağı asıldı. Türkiye’nin Suriye sınırında bulunan Resulayn sınır kapısını da PYD’li asayiş güçleri kontrol etmeye başladı. Sınırda PYD’li asayiş grupları devriye geziyor.

Resulayn’da kontrolü elinde bulunduran PYD kurmuş olduğu sivil halk Komitesi’ne bağlı asayiş birlikleri ülkelerinden Türkiye’ye geçmek isteyen sivillerin kullandığı gümrük kapısı ve bazı noktalarda sıkı denetim uyguluyor. Türkiye sınırından geçmek isteyen sivillerin yanlarındaki eşyaları kontrol ediyor. Aynı uygulama Türkiye’den Serekaniye’ye gitmek isteyen siviller için de yapılıyor. Kürt, Arap ve Hıristiyan kesimden oluşan Sivil Halk Komitesi başkanlığında Suriye’ye geri dönmek isteyen veya Türkiye’ye gitmek isteyenlerin komiteye başvurmak zorunda oldukları da belirtiliyor. Öte yandan Suriye sınırındaki Ceylanpınar sınır hattında sessizliğe karşın TSK’ya bağlı birlikler, önlemlerini sürdürüyor. Ceylanpınar’da TSK’ya bağlı birlikler, nöbet değişimlerini zırhlı ve paletli araçlarla yapıyor.
<< Önceki Haber O bayrak bakın neden değiştirilmiş! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER