O feribotla ilgili şok iddia!

Güney Kore'de yüzlerce yolcuya mezar olan feribotun daha fazla yolcu ve araç alabilmek için büyütüldüğü ortaya çıktı.

O feribotla ilgili şok iddia!

Güney Kore'de geçen hafta yaşanan feribot faciasında gözler, geminin sahibi şirkete çevrildi. Sewol adlı geminin sahibi olan şirketin ofislerine yapılan baskında, geminin geçen yıl izinsiz olarak modifiye edildiğine dair belgeler ortaya çıktı. Belgelere göre geminin üst katı, daha fazla yolcu ve araç kapasitesi elde etmek için büyütüldü.

117 YOLCU FAZLA

Böylece orijinal kapasitesi 804 yolcu alan gemi 921 yolcuya ulaştı. Feribot, büyütüldükten sonra 38 otomobil daha fazla taşıyabilir hale getirildi. Muhalefet milletvekili Kim Yong-rok, bu değişikliğin geminin ağırlık merkezini değiştirip, alabora olması kolaylaştırabileceğini, bu yüzden uzmanlara inceleme başlattıklarını duyurdu. Yapılan incelemelerde, geminin ne rotasından saptığı, ne aşırı yüklü olduğu ne de bölgede kayalıklara çarptığı tespit edilmişti. Feribot faciasında kayıpların aranmasına ise devam ediliyor. Dalgıçların dün çıkardığı yeni cesetlerle ölü sayısı 171'e ulaştı. Böylece kayıp sayısı 131'e düştü.

OKULDA BURUK ZİL

SEWOL feribotundan 119 yangın ihbar hattını arayarak geminin batmak üzere olduğunu bildiren ilk kişi olan küçük Çoi'nin cesedine de dün ulaşıldı. Batan feribotta 300'den fazla öğrenci ve öğretmeni bulunan Danwoon Lisesi'nde dün eğitime yeniden başlandı. Ölü ve kayıp öğrencilerin sıralarına çiçek bırakıldı. 


<< Önceki Haber O feribotla ilgili şok iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER