Ödül töreninde siyaset yapıldığı iddiası yalan

Havuz medyasının "Törende siyaset yapıldığı" iddiasıyla dün manşetten yayınladığı bir haber daha yalan çıktı

Ödül töreninde siyaset yapıldığı iddiası yalan

Hükümete yakın bir gazetenin dün manşetten verdiği ve FEM ile Anafen  dershanelerini hedef alan ‘İşleri güçleri fırıldak' başlıklı haberinin karalama kampanyasının bir parçası olduğu bildirildi.

Eskişehir FEM Anafen Dershaneleri Genel Müdürü Engin Kara, “Her kesimden insanın geldiği, fakat ‘siyaset bulaşmasın' diye hiçbir siyasinin çağrılmadığı ödül töreninin, siyasallaştırılmasını kınıyoruz. Bu haber tamamen, art niyetli ve iftiralarla doludur. Haberle ilgili hukuki süreç başlattık. Tekzip de göndereceğiz.” dedi.

Dershane tarafından 2 Mart'ta ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı ile Altın Zekâlılar Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törene veliler de katıldı. Ancak bu tören dün Yeni Akit'te törende siyaset yapıldığı iddiasıyla verildi. Haberi yalanlayan Engin Kara, söz konusu törende ne bir siyasiye, ne bir siyasi kuruma ne de bir şahsa yönelik incitici bir söz veya ifade kullanmadıklarını kaydetti. 

Törende dershanelerin gerekliliğinden, kapanması halinde yaşanacak sıkıntılardan bahsedildiğini, hiçbir şekilde siyaset yapılmadığını anlatan Kara, "Olmayan konuşma, yapılan iftira çok abes. O törende bırakın siyaseti, siyasetin ‘s'si bile konuşulmadı. Bu haber tamamen art niyetli ve iftiralarla doludur. Bizim oradaki konuşmalarımızı herkes gördü, duydu. Zerre kadar kötü bir ifade söz kullanmadık." ifadelerini kullandı. 

Engin Kara, haberle ilgili hem hukuki süreç başlattıklarını hem de tekzipte bulunacaklarını sözlerine ekledi.
<< Önceki Haber Ödül töreninde siyaset yapıldığı iddiası yalan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER