Öğrencilerini yine kara propagandaya alet ettiler

İzmir’de bir Kuran kursundaki kız öğrencilere ait fotoğraflar, yandaş medya tarafından sürekli iftira ve yalan haberde kullanılıyor.

Öğrencilerini yine kara propagandaya alet ettiler

İki yıl önce çekilen fotoğraflar, farklı zamanlarda yapılan haberlerde Sabah, Star ve Akşam gazetelerinin internet siteleri tarafından ‘paralel yapının ablaları’ olarak gösterildi.

Yandaş havuz medyası, iftira ve yalan haberde sınır tanımıyor. İzmir’de bir Kur’an kursundaki kız öğrencilere ait fotoğraflar da karalama kampanyasına malzeme yapıldı. Kur’an kursuna ait iki yıl önce çekilen fotoğraf, Sabah ve Star gazetelerinin internet siteleri tarafından ‘paralel yapının ablaları’ olarak gösterildi. Hiçbir suçu olmadığı halde fotoğraftaki kız öğrenciler, sözde bir örgütün mensubu gibi sunuldu. Akşam gazetesinde önceki gün yayımlanan ‘Vatana ihanet’ başlıklı manşetin altında yine aynı fotoğraf yer alması “yeter artık” dedirtti.

Kara propagandaya malzeme olan fotoğraf Aksiyon dergisinde 18 Haziran 2012’de yayımlanan habere ait. Aksiyon muhabiri Tuba Kabacaoğlu, “İzmir’in Kur’an koleji” başlıklı bir habere imza attı. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı İzmir Hatay Kız Kur’an Kursu’na gidip hafızlık eğitimi alan kızlarla ve hocalarıyla görüştü. Haberin yapılma sebebi, kursun son derece modern bir ortamda eğitim vermesi, örnek teşkil etmesi ve herkesin çocuğunu buraya vermek için sıraya girmesiydi. Fotoğraflarını Turgut Engin’in çektiği haber, Aksiyon’da 4 sayfa yayımlandı. Ancak haberin fotoğrafları, hükümet medyası tarafından Hizmet Hareketi’ne yönelik iftira haberlerinin görseli olarak tepe tepe kullanıldı.

Fotoğraf, kara propaganda amacıyla ilk önce Star ve Sabah tarafından kullanıldı. Bu karede masum kız öğrenciler, kursun geniş bir salonunda bir taraftan çaylarını içiyorlar bir taraftan da hocalarının verdiği dersi dinliyorlardı. Star ve Sabah, 13 Mart 2014 tarihinde internet sayfalarında yer alan “Paralel yapının ablalarından şok itiraflar” başlıklı yalan haberlerini, iki sene önce çekilen bu fotoğrafla süsledi. İftiraların madde madde sıralandığı haberlerde “Dini toplantı adı altında siyaset konuşuluyor.” denildi.

Zaman gazetesinin haberine göre, aynı fotoğrafı 28 Mart’ta bu kez Akşam Gazetesi kullandı. Birinci sayfadaki “Vatana ihanet” manşetinin altında yer alan “Kadınlara şantaj nikâhı” başlıklı haberin görselini yine o masum kızlar oluşturuyordu. Yalan haberin metni de aynen şöyleydi: “Cemaat kurumlarında işe aldığı kadın personelden fotoğraflı CV isteyen paralel yapı, o belgeleri kullanarak yerli-yabancı kişilerle evlendirdi. Şimdi o CV’lerle şantaj yapılıyor: Ak Parti’yi desteklersen, bu CV’yi kocana gösterir, ‘Senden ayrılmak için yeniden bize başvurdu’ deriz!”


<< Önceki Haber Öğrencilerini yine kara propagandaya alet ettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER