Oltayı Cem Uzan salladı, yemi Sözcü yuttu

Cem Uzan'la yapılan röportaj, Camiaya vuranın el üstünde tutulduğu bir dönemde manidar. Hakkında kırmızı bülten bulunan fırıldak Uzan acaba ben de kurtulur muyum diyerek oltayı atıyor, Sözcü de yemi yutuyor.

Oltayı Cem Uzan salladı, yemi Sözcü yuttu

Habertürk Gazetesi yazarı Yavuz Semerci, Sözcü Gazetesi'nin dün Cem Uzan'la ilgili yaptığı haberi eleştirdi, gazetenin Uzan'ın oltasına geldiğini söyledi. O kadar büyük yolsuzluk ve hırsızlıkların zanlısı konumundayken, üstelik İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranıyorken furyadan yararlanıp kendini aklamaya çalışan Uzan'a kimsenin inanmayacağını söyleyen Semerci haberi 'büyük bir ayıp olarak' niteledi. 

İşte bugünkü yazıdan ilgili bölüm

***

Uzan’dan medet ummak!

SÖZCÜ Gazetesi büyük bir ayıba imza attı ve dünya bankacılık tarihine geçecek nitelikte bankasını soyanları aklamaya çalıştı. Uzan Ailesi’nin başına gelenlerden Cemaat’i sorumlu tutmak, o bankayı soyanları mükafatlandırmaktır. “Cem Uzan anlattı, biz de yansıttık” demek, ortaya çıkan kayıtlarıyla, belgeleriyle büyük soygunu hatırlatmamak, tarafsızlık değil tam tersi okurlarını kandırmaktır. Baba Uzan ve o bankayı yönetenler milyarlarca mevduatı devletten gizlemişlerdir. Bu kaynakları kendilerine ait baraj ve diğer şirketlerinde ucuz fon olarak kullanmışlardır. Vatandaşın milyarlarca dolarını, “Devlet tahvili satıyoruz” diye toplamışlardır. Ve bankaya el konulduğunda anlaşılmıştır ki, banka Hazine’den asla o miktarda tahvil satın almamış. Dönemin hükümeti bu paraları ödemeyeceğini açıklamıştı. Ben tek başıma, (evet, tek başıma), günlerce Sabah Gazetesi’nde kampanya yaptım. “Vatandaş, aldıkları senetlerin (senet yerine geçen evrakların) karşılığında devlet tahvili olmamasından sorumlu olamaz” diye. Ve binlerce insan sonunda yatırdıkları paraya kavuştu.

Böyle bir sahtekârlığın içinde olanların, “Bizi Cemaat yıktı” tespitine inanmak, okurları inandırmaya çalışmak bu ülkenin bürokratına da müfettişine de devletine de gazetecisine de banka battığında “Senin bu kadar mevduatın gözükmüyor” denilince krize giren binlerce insana da saygısızlıktır.

Cem Uzan, “Bu halk öyle yalanlara inanıyor ki ben de sallayayım” demiş olmalı. Oltaya gelen Sözcü olmuş...
Yavuz Semerci'nin yazısı için tıklayınız
<< Önceki Haber Oltayı Cem Uzan salladı, yemi Sözcü yuttu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER