Önce 28 Şubat'çılar irticacı dedi, şimdi de iktidar medyası linç ediyor

Akşam Gazetesi’nin de içinde bulunduğu havuz medyası, başörtüsü takmaya başlayan Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç’a yönelik linç kampanyası başlattı.

Önce 28 Şubat'çılar irticacı dedi, şimdi de iktidar medyası linç ediyor

İktidara yakın Akşam Gazetesi, Saraç’ı takiye yapmakla suçluyor. Prof. Dr. Saraç’ın, 28 Şubat döneminde de ‘irticacı’ suçlaması ile fişlendiği ortaya çıktı.

İktidar yanlısı Akşam Gazetesi, geçtiğimiz hafta başörtüsü takma kararı alan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile ilgili skandal bir manşete imza attı. 28 Şubat döneminde de inancı gereği tesettüre uygun giyinen insanlarla ilgili asılsız haberler yapan gazete, bu kez de Rektör Saraç’ı takiye yapmakla suçladı. Başörtüsü takma kararını manidar bulan gazete, “Başörtüsünü kalkan olarak kullanacak.” iddiasında bulundu.

Rektör Saraç’ın, 28 Şubat döneminde de ‘irticacı’ suçlaması ile fişlendiği öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca KPSS Eğitim Bilimleri sınavında kopya iddiaları üzerine yürütülen soruşturmada YÖK’ün fişleme tutanakları da incelendi. 28 Şubat dönemine ilişkin incelenen 130 klasör belge içerisinde Türkiye’nin ilk başörtülü rektörü olan Saraç’ın fişlenme belgesi de ortaya çıktı. Ankara’da devam eden 28 Şubat davasının ek klasörlerinde yer alan belgede, o dönemde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Saraç hakkında ‘irticai faaliyetleri destekler, irticai kesimle irtibatlıdır’ ifadesi yer alıyor.

28 Şubat döneminde dindar insanlara yapılan baskının bir benzeri 17 yıl sonra yine başladı. 28 Şubat sürecinde medya yoluyla başörtüsünün siyasi simge olduğu iddia edilmiş ve bu yüzden okullara ve resmi kurumlara başörtüsü ile girişler yasaklanmıştı. AKP ise 2003 yılında girdiği seçimlerde bu yasağı kaldıracağını vaat ederek halkın teveccühünü kazanmıştı. Yasağın tam anlamıyla kalkması ise 2013 yılında sağlandı. 2008 yılında üniversitelerde kısmen yasak kalkmış, 2012’de de başörtülü öğretmenler okullarda ders vermeye başlamıştı. 2013 yılında AKP’li 4 kadın milletvekili başörtüleriyle TBMM’ye gelerek oturumlara katıldı. Böylece kamuda başörtüsü yasağı tamamen kalkmış oldu.

İnançlarına uygun olarak giyinmeyi tercih edenlere kamuda sağlanan imkandan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jale Saraç da yararlanmak istedi. Saraç, geçtiğimiz haftadan itibaren hayatını başörtülü olarak devam ettirme kararı aldı. Rektörü olduğu üniversiteye de başörtülü olarak gelmeye başladı. Ancak Saraç, iktidara yakın havuz medyasının bir anda hedefi haline geldi. Adeta bir linç kampanyası başlatıldı. Kampanyanın öncülüğünü ise TMSF tarafından el konulduktan sonra ihalesiz şekilde işadamı Ethem Sancak’a devredilip başına da eski bir AKP milletvekilinin atandığı Akşam Gazetesi yapıyor. Gazete, dün yayımladığı manşetiyle adeta 28 Şubat havası estirdi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’ı ‘takiye’ yapmakla suçlayan gazete, ‘başörtüsü oyunu’ sahnelediğini iddia etti. Haberde ismini vermek istemediği iddia edilen akademisyenlerin yorumlarını aktaran Akşam, Rektör hakkında AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in yolsuzluk iddiasını gündeme getirdi. Haberde yolsuzluk iddialarının ne olduğundan bahsedilmezken Saraç’ın bu iddiaları kapatmak için başörtüsü taktığı öne sürüldü. ‘Paralel yapıdan başörtülü takiye’ başlıklı manşeti ile çıkan Akşam, Saraç’ın başörtülü fotoğrafını sosyal medyada paylaşan Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün’ü de YGS’ye sabotaj yapmakla suçladı.

Zaman'ın haberine göre, Yeni Akit Gazetesi’nin başörtülü yazarı Mehtap Yılmaz’ın, Saraç hakkındaki görüşlerine de yer verilen haberde adeta başörtülüler ayrıştırılıyor. Yılmaz ise kendisi gibi başörtülü olan Saraç’ın başörtüsü takarak Başbakan’a tuzak kurduğunu iddia etti. Başbakan’ın Saraç hakkında soruşturma başlatacağı ve böylece ‘Başbakan başörtülü bir rektöre musallat oldu.’ dedirterek Müslümanların galeyana getirilmek istendiği iddia edildi.

<< Önceki Haber Önce 28 Şubat'çılar irticacı dedi, şimdi de iktidar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER