Operasyon bilgilerini yandaş medya duyurdu

Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmasını yürüten polislere yönelik yapılan operasyonu, ilk olarak hükümete yakın gazetelerde çalışan muhabirler duyurdu.

Operasyon bilgilerini yandaş medya duyurdu

Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması'nı yürüten polislere yönelik yapılacağı iddia edilen operasyon için yandaş medyaya haber verdiği iddia edilen savcı ve emniyetçilerin bununla da yetinmediği ileri sürüldü.

Şova çevrilerek yapılması planlanan operasyonla gözaltına alınmak istenen polislerin İsrail ile çalıştıkları algısı oluşturmak için yayın yapılmasını istedikleri belirtiliyor. İddiaya göre yandaş internet siteleri üzerinden operasyonun duyurularak PR'nın yapılması ve psikolojik harp icrası isteniyor.

Gizli yürütülen soruşturma dosyalarının deşifre edilmesi anayasal ve yasal suç. Özellikle son zamanlarda soruşturma dosyalarındaki mağdur isimleri bile bilgi verilmeyen 'sözde soruşturmalar' da düşünüldüğünde, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını örtmek için yapılacak operasyona ilişkin gazetecilerle bilgi paylaşılması TCK ve CMUK'ta 'soruşturmanın gizliliğini ihlali suçunun işlenmesi anlamına geliyor.

OPERASYONU YAPACAK BİRİMİN BAŞINDAKİ MÜDÜRÜN İSRAİL’E BİLGİ SIZDIRDIĞI İDDİA EDİLİYOR

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması üzerine Emniyet'te başlatılan tasfiyelerden sonra İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen operasyonlarda görev alacağı ileri sürülen Ömer Burak Aktaş hakkında önemli bir belge ortaya çıkmıştı. Belgeye göre daha önce İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde çalışan Aktaş'ın, 2007'de gizli bilgileri İsrailli işadamı M.K.'ya sızdırdığı için istihbarat görevinden uzaklaştırıldığı bilgisi ortaya çıkmıştı. Dönemin il Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın imzasını taşıyan 16 Kasım 2007 tarihli resmi yazıya göre, Ömer Burak Aktaş, istihbarat şubesinin teknik bilgilerini M.K'ye vererek yardımcı oluyordu. Söz konusu belgede Aktaş hakkında şu bilgilere yer veriliyor: “İstihbarat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli iken Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atanması nedeni ile 20.08.2007 tarihinde İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden ilişiği kesilen 168552 sicil sayılı Emniyet Amiri Ömer Burak Aktaş'ın, kadrosu İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde kalmak kaydı ile geçici olarak görevlendirilmesinin uygun görüldüğü bildirilmiştir. Adı geçen personelin Yahudi Cemiyeti'ne mensup M.K. ile irtibatı olup, istihbarat şubemize ait teknik bilgileri vererek yardımcı olduğu, ayrıca Antalya Emniyet Müdürlüğü hedefleri arasında bulunan O.H. isimli şahıs ile irtibatlı olan emekli polis memuru H.D. ile mesleki gereklerle bağdaşık olmayan ilişkiler içerisinde olduğu ekte gönderilen rapordan anlaşılmıştır.”

Yandaş medyadan an be an operasyon bilgileri

Gece 1.30 sularında Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmasını yürüten polislere yönelik yapılan operasyonu, ilk olarak hükümete yakın gazetelerde çalışan muhabirler duyurdu.

TvNet, A Haber'in yanı sıra Yeni Şafak ve Sabah muhabirleri, sosyal medyadan operasyonun detaylarını paylaştı. Daha sonra A Haber, TVNet, ATV gibi yandaş medya grupları son dakika haberi olarak geçti.

Operasyonlar da algı operasyonu, gece yarısı canlı bağlantılarla ilk dakikalarından itibaren yapılmaya başladı. Yayınlara yandaş gazetelerin muhabirleri ve yazarları telefon bağlantıları gerçekleşti. TVNet'e bağlanan Yeni Şafak yazarı Cem Küçük operasyonların daha başlangıç olduğunu söylerken operasyonların sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin diğer şehirlerine gönderilen polislerin evlerinde de olacağını söyledi. Televizyona bağlanan bir diğer muhabir ise Yeni Şafak Gazetesi muhabiri Cihat Arpacık oldu. Aylardır süren bir soruşturma olduğunu söyleyen Arpacık 250 kişilik bir gözaltı listesinin olduğunu belirtti. Arpacık Ali Fuat Yılmazer'in gözaltına alınacak listede olduğunu belirtti. Hakan Fidanı sorgulamaya çağıran dönemin Terörle Mücadele Emniyet Müdürü Erol Demirhan'ın da gözaltı listesinde olduğunu açıklayan Arpacık, operasyonların özellikle İstanbul'da yoğunlaştığı anlatarak bir çok detayı verdi. Arpacık gözaltına alınanların adli tıbba götürüldüğünü dile getirdi. Arpacık'ın bunları söylediği dakikalarda ismi geçen polislerin Twitter'dan 'arama diyorlar gelen giden yok' mesajı atmaları dikkat çekti.

ALGI OPERASYONU UYGULAMADA

TVNet operasyonlar ile alakalı yayın yapmaya daha ilk dakikalardan itibaren başladı. Operasyonların detaylarına kadar bilgilerin TVNet tarafından verilmesi Zaman'ın gündeme getirdiği algı operasyonları yapılacağını ispat etti. TVNet operasyonlardan ilk video görüntülerini de paylaştı. Hanefi Avcı’nın Avukatı Fidel Okan ise, bir aydır gizli soruşturma yürütüldüğünü, bir isimden ifade alındığını anlattık sonra, dün adliye ve emniyet muhabirlerine sızdırılan ‘5’te operasyon var, erken gelin’ çağrılarını unutup, Zaman gazetesi başta olmak üzere internette yer alan haberlere ilişkin iftira niteliğinde cümleler kullandı. Okan, operasyonla ilgili bir çok detayı ve isimleri paylaşarak kendisiyle tenakuza düştü.

AKP TROLLERİ İŞ BAŞINDA

Sahur vakti yapılan hukuksuz gözaltı ve ev baskınları, AKP trolleri tarafından algı operasyonu ile farklı şekilde yönlendirilmeye çalışıldı. 10 gündür İsrail’in Gazze’de katliam görüntülerini unutan Troller çirkin ifadelerle İstanbul’daki operasyonları ‘İsrail’e operasyon’ diye sunmaya çalıştı. #ihaneteTOKAT etiketiyle gece yarısından itibaren psikolojik harp gerçekleştirdi.ZAMAN
<< Önceki Haber Operasyon bilgilerini yandaş medya duyurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER