Ortaokulda görenlerin ağzını açık bırakan manzara!

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birçok okulda olduğu gibi Kadıköy Kaptan Hasanpaşa Ortaokulu'nda da bir skandal yaşandı.

Ortaokulda görenlerin ağzını açık bırakan manzara!

Okulları, imam hatip ortaokulu ve kız imam hatip lisesine dönüştürülen ‘eski’ öğrencilerin, servis araçları yerine İETT otobüsleriyle İnönü Ortaokulu’na taşındığı ortaya çıktı. Veliler, okul önünde eylem yaptı.

İstanbul Kadıköy Kaptan Hasanpaşa Ortaokulu'na imam hatip ortaokulu ve bir kız imam hatip lisesi açıldı. Okulların başladığı 15 Eylül tarihinden itibaren ise eski öğrenciler İETT otobüsleriyle İnönü Ortaokulu isimli başka bir okula taşındı. İlkokul 1 ve 2. sınıf öğrencilerinin İETT otobüsleriyle okullara gönderilmesine isyan eden veliler, bu duruma tepki gösterip okul önünde eylem yaptı.

Eylemde ‘Okulumuzu istiyoruz, bunun başka yolu yok' şeklinde slogan atan veliler, yaşanan taşıma probleminden dolayı çocuklarını bir süre daha okula göndermeyeceklerini söyledi. Velilerden Fahri Kaya, okul açıldıktan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: “Mahallemde yürüyerek gidebileceğim bir tane bile ilkokul yok. Bir haftadan beri işyerinden izin alıp çocuğumu okula getiriyorum. İETT şoförlerine güvenmiyorum. Çünkü 5-6 yaşındaki çocukları okuldan 200-300 metre uzakta bırakıyorlar. Bu çocuklar daha küçücük. Onları bir metre uzağa bile bırakırsanız kayboluyorlar. Bir an önce bu sorunun çözülmesi gerek. Yoksa çocukları okula getirmekten iş yapamaz hale geleceğiz.” Bir diğer veli Nefise Demirhan ise İETT otobüslerinden şikâyetçi. 2. sınıfa giden kızı için kendilerine servis verileceği, söyleyen anne, “Ama onun yerine İETT otobüsü verdiler. Biz bunu duyunca şoke olduk. Belediye otobüsünün servis otobüsü yerine kullanılması akla mantığa sığmaz. Çünkü çocukların can güvenliği yok. Ayrıca otobüs, öğrencileri bıraktığı okulun önüne manevra yapamadığı için onları 300-500 metre kadar uzakta bırakıyor. Geçtiğimiz gün 3 tane çocuk kayboldu. Bundan dolayı korktuğumuz için veliler olarak biz de çocuklarımızla beraber otobüse binmek zorunda kalıyoruz. Biz de mağdur oluyoruz. Çünkü geri dönüşte yürümek zorunda kalıyoruz. Hesapladım, 45 dakika yürüyorum her gün. Bunun kışı var. Okulumuzu geri istiyoruz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Oğlunu okutabilmek için apartmanların merdivenlerini temizlediğini belirten Belgin Akgül ise artık oğlunu okula getirip götürmekten dolayı işlerini yapamaz hale geldiğini söylüyor. Çocuğunu normalde sadece kışın servise verdiğini ifade eden Akgül, artık bütün yıl boyunca servise vermek zorunda kaldığını aktarıyor. Her ay 180 lira servis parası vereceğini ve bundan dolayı mağdur olduğunu söyleyen veli, “Bu çocuğun servis parasına diğer masrafları da eklenince altından kalkamayacağım bir meblağ çıkıyor ortaya. Ayrıca çocuklar kapıdan alınıp kapıya da bırakılmıyor. 5-6 yaşındaki çocukların servis diye İETT otobüsüne bindirildikleri yetmiyormuş gibi bir de okullarından 500 metre kadar uzakta indiriliyor. İllaki birine bir şey olunca mı tedbir alınacak? Bu durum bir an önce düzeltilmeli.” diye konuştu.

<< Önceki Haber Ortaokulda görenlerin ağzını açık bırakan manzara! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER