Otoyol dolandırıcılarına dikkat!

Otoyol kenarında araçlarının arızalandığı izlenimini veren dolandırıcıların yaptıkları şok etti

Otoyol dolandırıcılarına dikkat!

Tuzla’da otoyol kenarında araçlarının arızalandığı izlenimini veren dolandırıcılar, birçok sürücünün parasını alıyor. İnsanların yardım duygularını sömüren dolandırıcılar, paraları topladıktan sonra ‘arızalanan!’ araçlarına binerek olay yerinden uzaklaşıyor.

Dolandırıcılar emniyet şeridine park ederek otomobilin motor kaputunu da açtıktan sonra yoldan geçmekte olan sürücülere el işaretleriyle 'arızalanan' araçlarını göstererek durmalarını sağlıyor. Duran otomobillerin yanına koşarak giden dolandırıcılar, sürücülere önce otomobillerinin arızalandığını ya da yakıtlarının bittiğini söyleyerek yolda kaldıklarına inandırmaya çalışıyor. 

Dolandırıcılar daha sonra ise sürücülerden otomobillerinin tamiri için gerekli olan parçayı ya da yakıtı alacak paralarının olmadığını söyleyerek yardımcı olmalarını istiyor. Görüntülerde çok sayıda sürücü şahıslara inanarak para verirken, daha uyanık olan sürücülerin ise para yardımına yanaşmayarak uzaklaştığı görülüyor. Yardım amacı ile duran otomobiller hareket eder etmez ise dolandırıcılar aynı senaryoyu tekrar oynamaya başlıyor ve yoldan geçen sürücüleri ağına düşürmeye çalışıyorlar.

Onlarca otomobili aynı yöntemle durduran dolandırıcılar, yeterli hasılatı elde ettiklerini düşündüklerinde ise sözde arızalı arabalarını çalıştırarak bölgeden ayrılıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Otoyol dolandırıcılarına dikkat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER