Öyle bir öksürdü ki boynu kırıldı

Öksürerek boynunu kıran adam inanılmaz olay karşısında ilginç şekilde sevindi...

Öyle bir öksürdü ki boynu kırıldı

  • Sakarya'da omurga eğriliği ameliyatı olan hasta, öksürünce boynunu kırdı. 
  • Hastanın eğik olan boynu da kırık sayesinde düzeltildi.


İzmir'de yaşayan 43 yaşındaki Ekrem Şenman, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nde omurilik eğriliği (ankilozan spondilit) ameliyatı oldu. Yrd.Doç.Dr. Mustafa Erkan İnanmaz'ın gerçekleştirdiği operasyonla belindeki kamburluk düzeltilen Ekrem, servise yatırıldı. Ameliyattan 5 gün sonra Şenman, öksürünce boynunu kırdı. Omuz ve kollarına yayılan ağrıdan şüphelenen doktorları, çektikleri filmde Şenman'ın boynundaki kırığı tespit etti.

Felç riski bulunan Şenman'ın kırılan boynuna ameliyatla müdahale edildi. Doktorlar, kırık öncesi eğik olan boynu ameliyatta düzeltti. Eğik olan boynu da düzelen Şenman, sağlığına kavuştu. 

BOYNUNUN KIRILMASI AVANTAJA ÇEVRİLDİ

Hastayı yeniden ameliyata aldıklarını ifade eden Doç.Dr. Köse, boyun kırığını da hastanın avantajına çevirdiklerini söyledi. Eğik olan boynu yaklaşık 40 derece düzelttiklerini belirten Köse, şunları kaydetti; "Boyunda eğrilik eskiden vardı. Beldeki düzeltmeyi yapmıştık. Boyunda ki eğriliğe müdahale etmemiştik. Öksürme sonrası boyunda kırık oluşunca önlü arkalı yaptığımız cerrahi operasyonla boynu da yaklaşık 30-35 derece kadar geriye alma imkanımız oldu. Boynun arka kısmını düzeltince ön kısmında üçgen şeklinde bir açıklık oluştu. Oraya bir kafes ve plak yerleştirerek sabitledik. Bu sayede boynu hem düzeltmiş hem de arkalı önlü sabitlemiş olduk. Bu müdahaleyle yere doğru bakma pozisyonundan karşıya doğru bakma pozisyonunu yakaladık. Böylece duruşu daha dik oldu. Bir nevi boyun kırıklığı hastanın avantajına oldu."

Hastanın boynundaki kırık tespit edilemeden taburcu edilmesi durumunda felç kalma riskinin bulunduğunu anlatan Köse; "Hasta bu şekilde evine gönderilseydi yolda giderken kolları bacakları tutmaz hale gelebilirdi. Erken teşhis edilmesine rağmen bile cerrahi operasyonda felce çok yakın bir tablo gördük. Çok şükür toparlandı. Klinik tablosu süratle düzeliyor." dedi.

"BU KADAR DÜZELECEĞİME İNANMIYORDUM"

Çifte ameliyatla hem belindeki hem de boynundaki eğrilikten kurtulan Ekrem Şenman ise hastaneye yatarken hiç bu kadar düzeleceğine inanmadığını söyledi. 15 yıldır kamburluk çektiğini dile getiren Şenman, şöyle konuştu; "Yürürken karşıya bakamıyordum. Çabucak yoruluyordum. Çok aşırı derecede terliyordum. Çok hastane araştırdım. Herkes bu ameliyatı yapamıyordu. İnternetten hocamızı bulduk. Ameliyatı olduktan sonra dikeldim. Ama burada yatarken bir ara öksürük krizi tuttu. O öksürük sırasında boynumda kırık oluştu. Daha sonra tekrar bir ameliyata daha girdim. Boynumdaki eğrilikte, belimdeki kamburluk da düzeldi. Sağlığıma kavuştum. Öksürük sonrası boynumda ki kırık benim için büyük şans oldu. Boynumdaki eğrilik de aradan çıktı."

CİHAN
<< Önceki Haber Öyle bir öksürdü ki boynu kırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER