Özal’a suikast davası kapandı

Turgut Özal’a suikast davası kapandı. Davanın tek sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz beraat etti.

Özal’a suikast davası kapandı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle açılan davada sanık Levent Ersöz beraat etti. 

Savcı, verdiği mütalaada yer alan 'Merhum Cumhurbaşkanı'na Allah’tan rahmet, bir yargı mensubu olarak da yargı adına bizi affetmesini dilemekten başka söylenecek söz kalmamıştır. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mekanı cennet ve ruhu şad olsun." ifadeleri dikkat çekti. 

Turgut Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğü ilgili açılan davanın karar duruşması yapıldı. Davanın son duruşmasına tek sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ersöz’ün avukatı ve Özal ailesinin avukatı katıldı. Özal ailesinin avukatı soruşturmasının genişletilmesini talep etti. Mahkeme, soruşturmanın genişletilmesi talebini reddetti. Özal ailesinin avukatı ayrıca sanığın cezalandırılmasını talep etti. 

Avukatların taleplerinin ardından cumhuriyet savcısı, esas hakkında mütalaasını verdi. Savcı, mütalaasında Turgut Özal’ın kesin ölümünün tespit edilememiş olmasının, bir hastalık sonucu mu vefat ettiği yoksa menfur bir suikast sonucu mu öldürüldüğünün, hastalanmasına müteakip vefatına kadar yapılan idari ve adli hatalar zincirlemesi sonucu gerçeğin ortaya çıkmasının engellendiği ve kaybolduğunu belirtti. 

Mütalaada ayrıca şu ifadeler yer aldı: "Ülkemize büyük hizmetler vermiş Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın hastalık nedeni ile değil de menfur bir suikast sonucu öldürülüp öldürülmediği konusundaki belirsizlik nedeniyle zamanında yapılmayan klasik otopsi ve ölüm esnasında maktulden alınmayan verileri alınmayarak delillerin kaybolmasına neden olan sorumluların ihmalleri yüzünden kirli eller ortaya çıkarılamamıştır. Çıkarılmadığı için merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a Allah’tan rahmet, bir yargı mensubu rahmet olarak da yargı adına bizi affetmesini dilemekten başka söylenecek söz kalmamıştır. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mekanı cennet ve ruhu şad olsun." 

Sanığın atılı sucu işlediğine dair cezalandırılmasına yeterli, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığını belirten savcı, Ersöz’ün beraatini talep etti. Ersöz, son sözünde beraatini talep etti. Mahkeme, sanık Ersöz'ün atılı suçu işlediğine dair yeterli belgenin olamaması ve suç sabit olmadığından beraatine karar verdi. 

CİHAN

 
<< Önceki Haber Özal’a suikast davası kapandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER