PKK Batı'dan silah istiyor

Terör örgütü PKK, IŞİD militanlarıyla mücadele için Batı’dan silah istiyor.

PKK Batı'dan silah istiyor

Frankfurter Allgemeine Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Cemil Bayık, Almanya ve Batı ülkelerinden kendilerine de silah vermelerini istedi. PKK’nın IŞİD’e karşı en çetin mücadeleyi verdiğini öne süren Cemil Bayık, IŞİD terörünün ancak onunla mücadele eden tüm grupların silahlandırılması ile bertaraf edilebileceğini söyledi.

Frankfurter Allgemeine aracılığıyla Avrupa Birliği’ne çağrıda bulunan Bayık, AB’nin Türkiye’ye IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden kolayca Suriye ve Irak’a geçişini engellemesi için de baskı yapmasını istedi.

"PEŞMERGE SAVAŞMADAN KAÇTI"

Frankfurter Allgemeine Gazetesi'ne Kandil'de açıklamalarda bulunan PKK yöneticisi Cemil Bayık, Peşmerge'nin IŞİD'e karşı savaşmak yerine bırakıp kaçtığını söyledi.

Gazete "Kürt Kürt'e karşı" başlığıyla duyurduğu haberinde, PKK'nın Suriye ve Irak'ta batının yedek silahlı gücü gibi savaştığına dikkati çektikten sonra, Cemil Bayık'ın Batı'dan silah istediğini yazdı.

Habere göre IŞİD'in sadece Kürtlere karşı tehlike oluşturmadığına vurgu yapan Cemil Bayık, aynı zamanda Batı için de büyük tehlike oluşturan IŞİD'e karşı PKK'ya silah verilmesini istiyor.

PKK'nın IŞİD terörüne karşı savaşan en etkili grup olduğunu kaydeden haberde Bayık'ın "Avrupa Kürtlerin sadece belirli bir bölümüne destek olma hatasına düşmemeli" sözlerine yer verildi.

IŞİD'e karşı PKK'yı 'Son kale' gibi gören Bayık, kendilerine de mutlaka silah desteği verilmesi gerektiğini söyledi.

"Türkiye'nin MİT aracılığıyla IŞİD militanlarını eğittiği" iddiasında bulunan Bayık, Avrupa Birliği'ni Türkiye'ye baskı yapmaya çağırdığı belirtildi. Bayık, özellikle Türkiye üzerinde IŞİD militanlarının Suriye ve Irak'a rahatlıkla geçiş yaptıklarını öne sürerek, IŞİD'e militan desteğinin kesilmesi için bunun gerekli olduğunu savunduğu belirtildi.

DHA

<< Önceki Haber PKK Batı'dan silah istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER