PKK'dan ortalığı karıştıracak bir adım daha

AKP Hükümeti HSYK seçimleri için seferber olurken PKK-KCK Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kendi “paralel yargı ağı”nı kurdu.

PKK'dan ortalığı karıştıracak bir adım daha

Örgüt tarafından Adalet Divanı’nın da kurulmasının ardından bölge illerindeki barolara kayıtlı avukatların istifa etmeye başladığı öğrenildi. Özerkliğin sac ayaklarından olan Özerk Baro ve Özerk Mahkemeler için PKK adım attı. Diyarbakır’da 28-29 Eylül 2013 tarihlerinde gerçekleşen “Kuzey Kürdistan Hukukçular Konferansı” ile kurulan ve merkezi Diyarbakır olarak belirlendiği Kürdistan Hukukçular Birliği Meclisi’nin ardından şimdi ise “Adalet Divanı” kuruldu.

Grihat'ın haberine göre, Diyarbakır’da gerçekleştirilen DTK 7. Olağan Kongresinde yerel yargı sistemini temsil eden “Adalet Divanı” resmen kurulmuş oldu. 8 maddeden oluşan Adalet Divanı; Hak ihlalleriyle ilgili tüm alanlarda çözüm geliştirip, adaleti sağlamaktan sorumlu olacak. 13 asil ve 4 yedek üyenin görev yapacağı sistemi bölge illerinde “Bölge Adalet Divanı” şeklinde örgütlenecek. İllerde Bölge İdare Mahkemesi mantığında işleyecek sistem böylelikle resmen faaliyete geçmiş durumda. Suç ve Ceza yönetmelikleri hazırlayan örgüt parti genel kurulu ve eş başkanlık divanı karşısında sorumlu olacak.

Avukatlar İstifa Ediyor!
Bölge illeri Barolarında görevli avukatların birçoğunun istifa ettiği belirtiliyor. Partinin ve terör örgütü PKK’nın halk arasındaki tüm uyuşmazlıklarda adres gösterdiği sistem şimdiden birçok ilde örgütlenmiş durumda. Bölge illerindeki Mahalle Meclisi, Köy Komini gibi yönetimsel faaliyetler özerkliğin yürütme ayağını oluştururken Adalet Divanı ile yargı ayağı tamamlanmış oldu.
<< Önceki Haber PKK'dan ortalığı karıştıracak bir adım daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER