PKK'lılara geçit vermeyen kulelere ne oldu?

Çözüm süreci kapsamında PKK'nın eylemsizlik, daha sonra 8 Mayıs'ta terk etme kararı alması üzerine, Şırnak'ın Kuzey Irak sınır hattındaki taştan yapılma korucu kuleleri boşaltıldı.

PKK'lılara geçit vermeyen kulelere ne oldu?

'Çözüm süreci' bölgede özellikle güvenlik alanında büyük rahatlamaya neden oldu. 

Kuzey Irak'taki PKK'lıların Türkiye'ye sızmasının önüne geçebilmek için Kuzey Irak sınır şeridi üzerinde bulunan Şırnak ile Uludure ve Beytüşebbap ilçeleri arasında yapılan ve köy korucularının nöbet tuttuğu kuleler kullanılmaz oldu. 

PKK'nın silahlı gruplarını 8 Mayıs'ta çekileceğini ilan etmesi ardından terör örgütü üyelerinin önemli geçiş noktalarının bulunduğu Cudi dağı eteklerindeki saldırılarda dayanıklı olmaları için 2-3 metre yüksekliğinde 2 metre genişliğinde taş kulelerde köy korucularına artık nöbet tutturulmuyor. 

Bölgede PKK'lıların geçişlerini engellemek için yıllarca bu kulelerde ve stratejik noktalarda gece-gündüz görev yapan korucular köylerine çekildi. 

Önümüzdeki günlerde Türkiye dışına çekilecek PKK'lılar ile köy korucularının karşı karşıya gelmemesi ve süreçte olası bir provakasyon olmaması amacıyla kulelerin boşaltıldığı belirtildi.

DHA
<< Önceki Haber PKK'lılara geçit vermeyen kulelere ne oldu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER